Una nadala composta amb Intel·ligència Artificial

nadala-composta-amb-ia
Compartir

A fe que han canviat molt les coses en el camp de la intel·ligència artificial des del 2016, quan dos investigadors de la Universitat de Toronto van entrenar a una xarxa neuronal perquè compongués i interpretés la primera nadala desenvolupada per una màquina d’aquestes característiques. Des de llavors, les diferents empreses que treballen en aquest sector han aprofundit en el camp de l’aprenentatge automàtic, la qual cosa els ha ajudat a trobar nous mètodes que faciliten l’aprenentatge d’aquest tipus de robots.

Amb el pas del temps, les màquines han demostrat ser capaces de generar nous continguts en diferents camps a partir d’entrenament. Des de la xarxa neuronal que va decidir continuar la saga ‘Cançó de gel i foc‘ fins a la intel·ligència artificial que es va fer passar per guionista per a crear el primer anunci desenvolupat per una IA. Entre aquestes empreses podem trobar algunes com araMade by AI‘.

Entrenant a la intel·ligència artificial

Una companyia, que es dedica a la creació de joieria a partir d’intel·ligència artificial, que ha volgut demostrar els avanços en aquest camp durant els últims dos anys amb una nova sèrie de nadales. Per a això, els investigadors van decidir entrenar a la xarxa neuronal desenvolupada a partir d’unitats de memòria a curt i llarg termini (LSTM).

Una tecnologia, sensible al context, considerada pels investigadors com a idònia per a processar dades sotmeses a estructures formals com els idiomes o la música, entre altres coses. Per a això, l’equip de Made by AI va optar per reproduir arxius MIDI una vegada i una altra fins que la xarxa neuronal creés les seves pròpies composicions.

La xarxa neuronal desenvoluparà fins a cinc cançons

Després d’un dur entrenament, la màquina va ser capaç d’elaborar fins a cinc cançons. Per bé que no sonen tan melodioses com les tradicionals, és el màxim que la màquina ha pogut fer després de ser entrenada amb àudios de baixa qualitat. De fet, des de l’empresa afirmen estar contents amb el resultat: “Tenint en compte la limitació de temps que ens vam donar, estem satisfets“.

De cara al futur, l’equip assegura que seria divertit crear lletres per a aquestes cançons i fins i tot entrenar a la intel·ligència artificial perquè ho fes ella mateixa després d’escoltar dades d’àudio. No obstant això, i malgrat que el camp de la intel·ligència artificial ha crescut a una velocitat d’infart durant aquests dos últims anys, encara queda un llarg camí per recórrer.

 

Gemma
Etiquetes: