La Nasa detecta aigua en un asteroide

asteroide-bennu
Compartir

La nau OSIRIS-REx de la NASA ha detectat la presència d’aigua a l’asteroide Bennu. I el més important de tot: l’han detectada en l’argila que conté aquesta primitiva roca espacial les mateixes molècules que van donar origen a la vida a la Terra, segons explica l’Agència Espacial dels EE.UU en un comunicat.

 

Origen de la vida

La sonda Osiris-Rex va arribar a aquest asteroide la setmana passada i ja ha realitzat el seu primer descobriment important: en aquest “planetoide” hi ha hidròxils, unes molècules que contenen àtoms d’oxigen i d’hidrogen.

La presència d’hidroxils és petita, però es troben en tot aquest asteroide. La seva grandària actual és massa petit per poder albergar aigua, però els científics d’aquesta històrica missió estan convençuts que aquest líquid estava present en el “pare” de Bennu, un asteroide molt més gran, com acaba d’explicar l’Agència Espacial dels Estats Units en un comunicat.

Bennu té aproximadament 500 metres de diàmetre i té la grandària d’una petita muntanya.

El passat dilluns 3 de desembre, la nau OSIRIS-REx es va posar en òrbita de Bennu i, a partir d’ara, analitzarà la seva superfície amb l’objectiu de localitzar un lloc idoni per a l’aterratge en aquest asteroide primitiu.

Aquesta missió també inclou recollir mostres que puguin ser analitzades quan la sonda torni a la Terra l’any 2023. Llavors, rebrem “un tresor de nova informació sobre l’evolució del nostre sistema solar”, ha explicat una de les responsables d’aquesta missió, Amy Simon.

És més. Segons l’investigador principal d’OSIRIS-REx, Dante Lauretta:

“Estem parlant d’un asteroide que ens pot revelar important informació sobre l’origen de la vida a la Terra, perquè les molècules orgàniques que la van originar van poder arribar al nostre planeta a causa del xoc d’asteroides o estrelles”.

 

 

Gemma
Etiquetes: