La Nasa visita l’objecte més llunyà del Sistema Solar

sonda-new-horizons-es-prepara-per-sobrevolar-asteroide-ultima-tule
Compartir

La sonda New Horizons es prepara per a sobrevolar l’asteroide Ultima Thule, l’objecte més llunyà explorat fins ara per una nau espacial. Aquesta enorme roca va ser descoberta pel Hubble fa només 4 anys. L’Ultima Thule està situat a 6.500 milions de quilòmetres de la Terra i la sonda New Horizons sobrevolarà la superfície d’aquest asteroide el dia d’Any Nou.

Gran desconegut

La nau de la NASA té previst acostar-se a aquesta enorme roca gelada a una distància de 3.500 km i la seva missió principal consistirà a realitzar una sèrie de fotos. Fa tres anys, New Horizons passà a la història de l’exploració espacial perquè va ser la primera sonda a visitar i explorar Plutó, ara qualificat de “planeta nan”. I, en aquests moments, s’acosta al seu pròxim objectiu a una velocitat 51.000 quilòmetres per hora.

Sobre l’Ultima Thule se sap molt poc, perquè va ser descobert fa quatre anys pel telescopi espacial Hubble i és possible que estigui compost de pols i gel. Aquest asteroide té la forma d’un cacauet i la seva superfície és molt fosca a causa de la seva exposició als intensos raigs còsmics.

La fase més perillosa d’aquesta nova missió de la nau New Horizons seran les 48 hores que passarà molt prop d’aquest asteroide. Aquest 1 de gener, la sonda haurà de girar els seus instruments cap a la superfície d’Ultima Thule i, a causa d’aquesta maniobra, no podrà comunicar-se amb la Terra mentre pren imatges i recopila centenars de dades.

A més, a una distància de 6.500 milions de quilòmetres, els senyals de radi triguen més de sis hores a poder arribar fins al nostre planeta.

Gemma
Etiquetes: