Nou avenç per frenar l’epidèmia d’Ebola

nou-avenç-per-frenar-lebola
Compartir

Un grup de científics dels Estats Units ha descobert una proteïna humana que ajuda a combatre el virus de l’Ebola a l’interior de les cèl·lules. Aquest descobriment pot accelerar el desenvolupament del primer medicament eficaç contra aquesta malaltia, que ara és mortal en la majoria dels casos.

Una substància bloqueja el virus

Segons la recerca realitzada per tres Universitats dels Estats Units (Geòrgia, Califòrnia i Northwestern) i que publica la revista “Cell”, la proteïna humana RBBP6 ajuda a combatre l’Ebola, perquè és capaç de bloquejar el cicle de replicació del virus a l’interior de les cèl·lules del cos humà.

Així doncs, aquest descobriment obre la porta a una nova i més efectiva forma de combatre aquesta infecció, per a la qual encara no existeix “un tractament disponible”, com adverteix a la revistaCell” Judd Hultquist, un dels responsables d’aquest projecte i professor de medicina a la Universitat de Northwestern.

De fet, fa només quatre anys, una epidèmia d’Ebola va provocar la mort de milers de persones a Àfrica, perquè no existia cap fàrmac eficaç contra aquest perillós virus.

Novetat important

No obstant això, ara els científics han trobat un sistema més eficaç per a lluitar contra l’Ebola: un medicament que imités la funció d’aquesta proteïna que bloqueja aquest virus en les cèl·lules humanes.Hultquist explica:

“Si prens aquesta proteïna i la poses a l’interior de cèl·lules humanes, pots bloquejar la infecció pel virus de l’Ebola. Per contra, quan s’elimina la proteïna RBBP6, aquest virus es replica molt més ràpid”.

I aquest estudi científic també destaca que és important disposar d’un tractament eficaç contra l’Ebola, perquè, durant els pròxims anys, aquesta malaltia emergent impactarà en noves regions del planeta, perquè el món està cada vegada més interconnectat.

Gemma
Etiquetes: