Posposat el primer passeig espacial protagonitzat per dones

passeig-espacial-dones
Compartir

Les astronautes Anne McClain i Christina Koch estaven destinades a fer Història el pròxim 29 de març. Després que Valentina Tereshkova es convertís en la primera dona a viatjar a l’Espai i Svetlana Savitskaya fos la primera dona que va participar en un passeig espacial, McClain i Koch anaven a protagonitzar el primer viatge espacial protagonitzat íntegrament per dones.

Expedició 59

Mentre que McClain es troba en l’Estació Espacial Internacional (ISS) des del desembre passat com a part de l’Expedició 58, Koch arribava fa a penes unes setmanes al costat de l’Expedició 59. Una vegada allí, i després de dur a terme un primer passeig espacial al costat de l’enginyer Nick Hague el passat dia 22, l’agència espacial va programar un nou passeig protagonitzat per totes dues dones per al pròxim dia 29.

Un esdeveniment històric en el qual també anaven a participar la controladora de vol Kirsten Facciol, qui proporcionaria ajuda a l’equip des de la Terra, Mary Lawrence com la directora de vol principal i Jackie Kagey com la controladora de passejos espacials principal. D’aquesta manera, la missió que es durà a terme en tot just unes setmanes es convertirà en la primera duta a terme íntegrament per dones.

Kristen-twitter

No obstant això, quan tot semblava destinat al fet que aquest grup de dones fes Història, la NASA ha cancel·lat la històrica missió. Així ho ha donat a conèixer l’agència espacial a través de la seva pàgina web, on reconeix que Hague substituirà a McClain a causa d’un problema amb els vestits. Segons explica la NASA, no hi ha suficients vestits espacials de la grandària adequada a bord de l’Estació Espacial Internacional per a ambdues, per la qual cosa una d’elles ha de quedar-se a la base!

Dia D: 8 d’abril

Durant el passeig espacial realitzat la setmana passada, McClain va descobrir que la talla M de la part superior del vestit li quedava millor que la gran que havia triat a la Terra. Tot això a causa de la microgravetat. No obstant això, l’agència espacial tan sols va portar un vestit de talla mitjana a l’espai, el de Koch. Per aquesta mateixa raó, Hague succeirà a McClain en el segon passeig espacial, posposant així la primera missió realitzada íntegrament per dones.

Mentrestant, McClain tornarà a realitzar un nou passeig espacial el pròxim 8 d’abril al costat de l’astronauta de l’Agència Espacial Canadenca David Saint-Jacques. Per tant, encara caldrà esperar per a poder veure la primera missió protagonitzada únicament per dones. Malgrat això, McClain i Koch passaran a la Història com les dones 13 i 14 a realitzar una caminada espacial…

 

Gemma
Etiquetes: