Pere Aragonès presenta uns pressupostos que aposten per la transformació digital del país

Compartir

El vicepresident del Govern i conseller d’Economia, Pere Aragonès, ha presentat el contingut dels Pressupostos de la Generalitat 2019. Els comptes inclouen un augment de la despesa no financera i no finalista de 1.715 milions d’euros – fins als 26.157 en total – el 73’6% de la qual, segons apunta el mateix document, es destinaria als departaments de Salut, Educació i Treball, Afers Socials i Famílies.

L’avantprojecte dels Pressupostos se sustenta en 4 eixos estratègics (serveis públics de qualitat, prosperitat compartida i sostenible, redistribució i cohesió social, democràcia i institucions més fortes) i s’enfoca a l’objectiu d’aconseguir una Catalunya “més inclusiva, innovadora i sostenible”.

Fent possible la transformació digital del país

Els Pressupostos de la Generalitat 2019 contenen mesures per avançar fermament en la transformació digital del país, tals com el desplegament de la fibra òptica a tot el territori (objectiu per al qual hi hauria pressupostats 40 milions d’euros) i altres infraestructures en telecomunicaions (81 milions d’euros més).

L’estratègia SmartCAT, que té la voluntat de convertir en un “Smart Country” de referència, i el Pla STEMcat, per a l’impuls de les vocacions científiques, tecnològiques, en enginyeria i matemàtiques per promoure un augment en l’interès per aquests estudis, són altres dels diversos àmbits que el Govern pretén impulsar amb els últims pressupostos.

Pressupostos de la Generalitat 2019La proposta de pressupostos també remarca la importància de la digitalització de les Institucions en la voluntat de la seva qualitat, transparència i un Govern Obert. Per això, es contemplen accions per a promoure la participació ciutadana, impulsar el vot electrònic, la transformació digital de l’Administració, incerementar el catàleg de dades obertes i afavorir-ne l’ús i un Pla nacional de la ciberseguretat.

Aquest dimecres 27 de febrer, Aragonès, explicarà el contingut dels comptes de l’avantprojecte dels pressupostos davant del ple del Parlament. A més, el president Quim Torra hi compareixerà per donar compte de la seva elaboració.

Consulta les dades interactives dels Pressupostos de la Generalitat 2019http://aplicacions.economia.gencat.cat/wpres/2019/03_projecte.htm

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)