Les contrasenyes més hackejades de l’any

les contrasenyes-més-hackejades-de-lany
Compartir

Com cada any, SplashData ha revelat les 100 contrasenyes més populars (i per tant les més fàcils de hackejar) de 2018. Per a això, la signatura de seguretat ha analitzat milions de dades d’inicis de sessió robats i publicats durant els últims 12 mesos. Tot això amb l’objectiu de conscienciar a l’usuari sobre la importància d’elaborar una contrasenya segura a l’hora de crear un compte en qualsevol plataforma.

Les contrasenyes més populars de l’any

Segons dades revelades a partir d’aquest estudi, l’ésser humà és l’únic animal que ensopega any rere any amb la mateixa pedra. I és que SplashData ha reconegut que ‘123456’ és la contrasenya més popular de 2018. A pesar que els experts en ciberseguretat recomanen contrasenyes menys comunes, en 2018 torna a triomfar la més senzilla de totes elles.

Però ‘123456’ no és l’única contrasenya que repeteix respecte a l’any anterior en la llista de les més populars de l’any. Una vegada més, els usuaris de tot el món aposten per claus com  ‘password’, ‘123456789’, ‘12345678’ i ‘12345’. A pesar que les signatures de seguretat recomanen confeccionar contrasenyes compostes de lletres, números i símbols, la majoria d’usuaris prefereix no arriscar a elaborar una contrasenya més sofisticada.

Entre les deu contrasenyes més populars de l’any també hi ha novetats. Segons recull SplashData, ‘111111‘ i ‘sunshine s’han colat per primera vegada entre les claus més comunes de 2018. Finalment, la signatura de seguretat destaca altres contrasenyes freqüents en aquest tipus de llistats com ‘1234567’, ‘qwerty’ o ‘iloveyou’.

Com crear una contrasenya segura

Si vols protegir el teu compte amb una bona contrasenya, la signatura especialitzada en seguretat Keeper recomana utilitzar una varietat de caràcters. És a dir, la teva nova contrasenya hauria de comptar amb lletres majúscules i minúscules, números i algun símbol especial com, per exemple, un guió o un signe d’exclamació. Gràcies a això, els pirates informàtics tindran més dificultats per a accedir al teu compte posat que no segueixes un patró lògic d’actuació.

D’altra banda, la signatura especialitzada en ciberseguretat també recomana no utilitzar cap de les contrasenyes més comunes ni aquelles paraules que apareguin al diccionari. Si no se t’ocorre cap clau, en Internet podràs trobar gestors de contrasenyes que t’ajudaran a obtenir la teva. Des de Google Chrome fins a altres plataformes com a 1Password o LastPass, entre d’altres.

 

Gemma
Etiquetes: