Plataforma per la Llengua denuncia El Mundo per acusar-la de “filoterrorista”

Plataforma per la Llengua
Compartir

Plataforma per la Llengua ha anunciat accions legals contra el diari El Mundo per un article publicat el passat 2 de desembre en què s’acusava l’entitat de filoterrorista.

La directora de l’entitat, Neus Mestres, i l’advocat Jordi Domingo, han comunicat que la Plataforma per la Llengua demandarà la publicació “per defensar” l’honor de l’organització que treballa per l’ús del català i la cohesió social des de fa 25 anys i els dels seus més de 18.000 socis. “No permetrem que se’ns acusi de donar suport al terrorisme i d’humiliar les víctimes del terrorisme”, han sentenciat.

L’article publicat per El Mundo apuntava: “Libre albedrío para los que incitan a matar guardias civiles y se mofan de las víctimas del terrorismo, ese es el ideario de la Plataforma per la Llengua“. Tal com apuntava Domingo, “aquesta afirmació, entre d’altres que inclou l’article, imputa a la Plataforma per la Llengua unes actuacions que no corresponen a la realitat, i són constitutives d’un atemptat contra el dret a l’honor”. Domingo, que va ser un dels impulsors de Constituïm, una de les plataformes que va presentar un projecte de constitució per la República catalana, ha assegurat que “sota la bandera del dret a la informació, no es poden publicar falsedats que poden incitar a l’odi i que atempten contra l’honor de la Plataforma per la Llengua i dels seus més de 18.000 socis”. “En les properes setmanes, per tant, presentarem una demanda civil contra El Mundo davant del jutjat competent”, ha assegurat l’advocat.

“En els 25 anys que fa que existim, hem rebut molts atacs, també per part dels mitjans, i no és el primer cop que El Mundo tergiversa informació a l’hora de parlar de nosaltres. El mateix article parla de la nostra “galopante esquizofrenia” o del fet que proposem “medidas totalitarias”, ha recordat Mestres. “Però no permetrem que se’ns acusi de filoterrorisme: El Mundo ha creuat una línia vermella”. La directora de l’ONG del català ha recordat també que El Mundo ha publicat l’article fora de la secció d’Opinió, i que per tant, es fa responsable de l’escrit.

Inici d’una campanya de micromecenatge

Per tal de fer possible la denúncia, sense haver de renunciar a cap dels projectes de foment del català que l’entitat té en marxa, la Plataforma per la Llengua ha anunciat que posa en marxa una campanya de micromecenatge per finançar les accions judicials. “Tothom qui vulgui ajudar-nos a tirar endavant el procés judicial, i dir a El Mundo que ja n’hi ha prou d’empastifar i insultar, pot fer-ho a través del web www.plataforma-llengua.cat/denunciemelmundo“, ha explicat Mestres.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: