L’Espai provoca problemes de visió i de cor als astronautes

astronautes-problemes-salut
Compartir

La Universitat de Califòrnia ha analitzat als dos astronautes bessons de la NASA i han comprovat com la microgravetat ha alterat la visió i ha generat problemes cardiovasculars en el qual ha realitzat una llarga missió.

La missió espacial protagonitzada per un bessó, Scott Kelly, mentre el seu germà es quedava a la Terra, ha permès als científics realitzar l’estudi més important fet fins ara sobre l’impacte en el cos humà de la falta de gravetat durant llargs períodes de temps a l’Espai.

Un equip de la Universitat de Califòrnia, als Estats Units, ha analitzat els cossos d’aquests dos astronautes bessons de la NASA i han pogut descobrir que la microgravetat altera la pressió dels fluids en el cervell humà i això genera problemes de visió.

Més problemes de salut pels astronautes

A més, aquest estudi adverteix que les llargues estades a l’Espai provoquen també en els astronautes problemes cardiovasculars.

I més canvis negatius de la falta de gravetat: el volum de sang disminueix també a l’Espai i els astronautes sofreixen també deshidratació de forma crònica. I aquests són els principals obstacles fisiològics que la NASA vol abordar abans que puguin embarcar-se en missions més llargues, com el primer viatge tripulat a Mart, que està previst per a l’any 2030.

Brinda Rana, professora de la Facultat de Medicina de la Universitat de Califòrnia a San Diego i l’autora principal aquesta recerca, explica a la revista Science:

“Aquests resultats serviran de full de ruta per a poder comprendre millor els riscos potencials per a la salut de les missions de llarga durada a l’Espai”

 

Etiquetes: