Què és el 5G i per què et canviarà la vida

Compartir

Som a les portes de canvis tecnològics exponencials, i el primer ja el tenim a l’horitzó. És el 5G,  protagonista del Mobile World Congress d’enguany, i cada cop més a prop de les nostres quotidianitats.

El 5G és un estàndard d’internet que aportarà tres grans millores respecte els seus antecessors: multiplicarà per cent la velocitat de l’actual 4G, aconseguirà integrar totes les tecnologies anteriors i impulsarà la creació d’un nou ecosistema digital de serveis per a usuaris i corporacions.

Els experts diuen que serà més ràpid, més intel·ligent i que consumirà menys energia de tot el que hem vist fins ara, i permetrà aplicar-se a molts nous dispositius sense fils, com sensors, termòstats, vehicles, electrodomèstics, eines,… Per exemple, permetrà transmetre vídeos de qualitat 8K o descarregar pel·lícules 3D en només 6 segons, mentre que amb 4G serien 6 minuts.

Aquestes millores tindran impacte en tots els aspectes de la vida quotidiana, un d’ells és l’anomenat Internet de les Coses, un dels ingredients de la imminent quarta revolució industrial, i facilitaran el desenvolupament de les ciutats intel·ligents, les automatitzacions industrials o l’ús de la realitat augmentada.

La capacitat per gestionar grans volums de dades també permetrà el desplegament d’una sèrie de nous serveis basats en el núvol, com el famós blockchain o la intel·ligència artificial.

Davant aquesta nova tecnologia, els governs han de començar a posar-se mans a l’obra per organitzar el nou estàndard dins el món digital, i és molt probable que els països que hi apostin més ràpid, com ho estan fent la Xina o els Estats Units, liderin els propers passos de la transformació digital.

Últimes entrades de Arnau Sanz Ardanuy (Veure'ls tots)
Etiquetes: