Què necessites saber sobre el ‘roaming’ abans de viatjar?

Compartir

Ja fa un any que es van suprimir les taxes per navegar per internet a d’altres països de la Unió Europea, però encara hi ha dubtes a l’hora d’utilitzar els nostres mòbils quan viatgem.

La iniciatiava de la UE, desenvolupada amb l’objectiu d’eliminar també fronteres tecnològiques entre els estats membres, permet utilitzar el mòbil arreu dels països de la Unió Europea amb els mateixos costos que si s’emprès en l’estat propi.

Així doncs, malgrat que es pugui fer estrany gaudir d’un vídeo de YouTube des del mòbil a ple centre de Berlín, o utilitzar Google Maps per carreteres sueques, el cost serà exactament el mateix que si ho fem pels carrers de Barcelona.

Als països de la UE se li sumen Noruega, Islàndia i Liechtenstein, i alguns altres països tenen promocions particulars segons la companyia.

Malgrat aquestes facilitats, en cas que feu viatges en creuers o que travessin fronteres, és important que no us adormiu, perquè podríeu navegar en xarxes de països en els quals sí que hi ha cost. En aquests casos us recomanem que desactiveu la itinerància de dades, o bé que estiugueu atents als missatges que envien les operadores dels països que no siguin de la UE.

En cas de dubtes en països de fora de la UE, potser és millor recórrer al clàssic Wi-Fi d’hotels, cafeteries i restaurants, o bé contactar amb la nostra operadora abans del viatge.

Últimes entrades de Arnau Sanz Ardanuy (Veure'ls tots)
Etiquetes: