Rècord històric de La Marató: més de 10 milions d’euros per a la lluita contra el càncer

La Marató TV3 2018
Compartir

La 27a edició de La Marató de TV3 i Catalunya Ràdio, celebrada el diumenge 16 de desembre, va batre un rècord històric en tancar l’emissió del programa amb una recaptació de 10,7 milions d’euros.

La investigació dóna vida” va ser el lema sota el qual TV3 i Catalunya Ràdio van dedicar quinze hores d’emissió a la jornada solidària, dedicada enguany a la recerca contra el càncer, una malaltia que és la primera causa de mort a Catalunya entre els homes i la segona entre les dones.

Poc abans de les 2 h de la matinada del dilluns, l’última actualització de marcador va mostrar un total de 10.715.430 euros, una xifra que supera els 10 milions recaptats l’any 2012. Llavors, La Marató també estava dedicada al càncer i va acabar recaptant més de 12 milions d’euros.

Les donacions continuen obertes

Amb aquesta última edició de La Marató, ja són quatre les que s’han dedicat al càncer, una de les malalties que causa més estralls. La programació, presentada per Gemma Nierga i Ramon Gener, a TV3, i per Roger Escapa, a Catalunya Ràdio, va analitzar tant la situació actual de la lluita contra la malaltia, com les principals línies de recerca dels últims anys.

40.000 persones reben cada any un diagnòstic de càncer a Catalunya, 23.000 homes i 16.000 dones. La malaltia causa a casa nostra 18.000 morts cada any, però gràcies a la recerca, la meitat dels afectats sobreviuen al cap de 5 anys. La intenció de La Marató és recaptar fons per avançar en aquest sentit.

Al llarg de tot l’any, La Marató mobilitza més de tres milions i mig de persones. Durant la jornada del 16 de desembre, 3.400 voluntaris van atendre el miler de telèfons que van sonar a les quatre seus de Catalunya: la Fira de Barcelona, el Palau de Congressos de Girona, la Universitat de Lleida i el port de Tarragona.

La celebració de La Marató del 2018 va tenir la màxima visibilitat amb l’emissió del programa, però encara avui es poden seguir realitzant donacions per internet, per transferència bancària i per altres mètodes de pagament

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: