Rosalía reventa els Goya

Compartir

L’artista va interpretar la cançó “Me quedo contigo” i el teatre es va ensorrar amb una ovació d’antologia

Amb els cabells solts i una espectacular manicura, Rosalía es va mostrar encantada a la catifa vermella del cinema -“veia els Goya a casa quan era petita”-, un món en el qual acaba d’entrar amb una col·laboració en l’última pel·lícula de Pedro Almodóvar, “Dolor y Gloria“.

Ja ho havia avisat a la seva arribada als Goya. (L’artista del moment va sorprendre amb la seva sobrietat a la catifa vermella, on digué que interpretaria un clàssic de Los Chunguitos, “que molta gent reconeixerà” però que cantaré”de manera personal i arriscada”). Va posar altes les espectatives i no va defraudar amb una actuació antològica. La cançó formava part de la banda sonora de “Deprisa, deprisa” (1981) de Carlos Saura.

No hi ha dubte que, als seus 25 anys, és l’artista del moment i la seva interpretació de Me quedo contigo, magistral, acompanyada del Cor Jove de l’Orfeó Català, la confirma. Tot el públic assistent als Goya li va brindar una de les ovacions més sonades que es recorden.

El vídeo de Youtube amb l’actuació de l’artista catalana, ja acumula més de 2 M de visualitzacions.

Una versió commovedora i personalíssima de l’artista

Rosalía li va donar a la cançó un toc gairebé místic i va canviar el ritme original del tema per un estil més pur que li va permetre demostrar la seva qualitat vocal. Una actuació molt sentida i molt aplaudida, enmig d’un escenari en roig i negre perfecte, i que era un dels moments mes esperats de la gala d’aquests 33 Premis Goya  (i que, en opinió personal, va ser el millor moment de la nit).

Com va escriure el mateix compte de Twitter d’RTVE:

Va ser una actuació “de la qual tothom en parlarà avui, l’endemà al matí i se’n continuarà parlant durant molt de temps“.

Espero que la gent ho gaudeixi“, va dir Rosalía als mitjans després de posar davant els fotògrafs amb un vestit curt negre, d’inspiració japonesa, signat per Juan Vidal, un model presentat en la passarel·la madrilenya de la setmana passada. Només ella sabia el que tenia preparat per a la gala. Una jaqueta creuada estil quimono, brodada, i amb grans llaçades als punys, que la cantant catalana complementava amb mitges altes per sobre el genoll i sandàlies, també negres.

Per l’actuació, va optar per un vestit vermell, en contrast amb la sobrietat de l’outfit negre d’abans.

Les seves pelis favorites

Sobre les pel·lícules nominades en aquesta 33a edició dels Goya, la cantant es va decantar pel documental Camarón: flamenc i revolució i el film Roma d’Alfonso Cuarón, la gran favorita per al Goya a millor pel·lícula iberoamericana. Sobre el rodatge amb Almodóvar, va reconèixer que estava “supernerviosa” però que Penélope Cruz va ser molt afectuosa amb ella i molt pròxima, la qual cosa li va servir per a relaxar-se.

I sobre les reivindicacions de les dones en el món del cinema i en general, va assegurar que “és molt positiu i molt bo que se celebri el futur de la dona” perquè “és evident que hi ha molt de talent femení“.

 

Gemma
Etiquetes: