Com se celebra el Dia Sense Cotxes a Catalunya?

Compartir

Ciutats d’arreu del món celebren aquest 22 de setembre el Dia Mundial Sense Cotxes, una jornada dedicada a tenir cura del medi ambient. Pel que fa a Catalunya, un total de 65 municipis, com Barcelona i Girona, celebraran el “dia sense cotxes, la Setmana de la Mobilitat Sostenible, que segons la Generalitat és del 16 al 22 de setembre.

Durant l’esdeveniment s’organitzaran més de 600 activitats, entre les quals hi ha caminades, activitats relacionades amb la bicicleta i altres enfocades cap al desenvolupament sostenible per una bona qualitat ambiental. A més, el Servei Català de Trànsit (SCT) desenvoluparà parcs d’educació viària en bicicletes per promoure “actituds responsables, cíviques saludables en la mobilitat”.

 

La capital catalana se suma aquest divendres laborable al Dia Mundial Sense Cotxes, que coincideix amb l’arrancada de les Festes de la Mercè. Tot i que són la majoria carrers secundaris, avui a Barcelona hi ha un total de 76 carrers tallats al trànsit en diferents franges horàries: 30 en horari matinal, 32 a la tarda i 14 durant tot el dia. Tal com va passar l’any passat, Gran de Gràcia i Via Laietana són les dues principals vies tallades. Pel que fa a aquesta darrera, s’implanta un carril bidireccional al centre de la calçada eliminant el trànsit privat de pujada i el carril esquerre de baixada. La pujada és exclusiva per al bus, el taxi i els autocars. El tall ascendent tindrà lloc entre les 8:00 i les 21:00 hores. Per poder conèixer totes les vies accessibles, l’Ajuntament de Barcelona ha facilitat el mapa que hi ha a continuació on s’indiquen els carrers tallats i les diferents activitats que es duen a terme a la ciutat.

Mapa “Dia Sense Cotxes” de l’Ajuntament de Barcelona

A més, el hashtag #DiaSinCoches s’ha convertit en trending topic a Twitter, i a Barcelona s’ha utilitzat també #BCNsensecotxes.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: