Una taràntula gegant capturant una sariga

tarantula-capturant-sariga
Compartir

Mentre esterem una tercera temporada de Natura Sàvia, i per pal·liar l’abstinència d’imatges impactants sobre el modus vivendi d’espècies exòtiques; avui puliquem un post de naturalesa salvatge.

En el camp de l’alimentació, cada espècie d’aranya té les seves pròpies preferències. Mentre que algunes com l’aranya vespa aposten per les llagostes, altres com l’aranya clapejada saltadora es decanten pels escarabats. No obstant això, la majoria de famílies tendeixen a decantar-se per mosques, formigues i fins i tot altres aranyes més petites…

Des de granotes fins a opòssums

Malgrat això, també solen donar-se singularitats que fascinen als científics del món. Recentment, un grup d’investigadors de la Universitat de Michigan ha publicat un article, a la revista de divulgació científica Amphibian & Reptile Conservation, en el qual reconeixen haver detectat fins a 15 casos d’interaccions estranyes entre depredadors aràcnids i preses vertebrades.

Després d’endinsar-se en un bosc tropical de l’Amazònia del Perú, on abunden els migalomorfs, els científics van descobrir un comportament inusual d’aquest tipus d’aranyes. Mentre que la resta de famílies s’alimenten d’insectes, aquest tipus de taràntula gegant devora animals vertebrats com granotes; llangardaixos; serps i, fins i tot, mamífers.

Entre aquests casos destaca l’atac d’una aranya d’aquestes característiques a una sariga o opòssum comú (didelphidae). Un atac, el primer registrat per les càmeres, en la qual podem veure un migalomorf devorant una sariga en qüestió de segons. L’animal encara lluitava per la seva vida, però després de 30 segons va deixar de moure’s. Ens va impactar, realment no podíem creure el que estàvem veient”, ha explicat Michael Grundler, coautor de la recerca, a National Geographic. Unes fotos que els biòlegs titllen de super-creepy, literalment.

Com acaba la taràntula amb una sariga

En primer lloc, els investigadors van arribar a la remota regió de Madre de Dios, al sud-est del Perú, per a estudiar la biodiversitat dels seus boscos i l’ecologia de rèptils i amfibis. No obstant això, i després de registrar casos d’aranyes que atacaven a tota mena de vertebrats com ara llangardaixos i serps, van decidir centrar-hi la seva recerca.

Gràcies a això, els investigadors van detectar fins a 15 sorprenents casos, entre els quals destaca l’atac de la taràntula (segons els investigadors tenia la grandària d’un plat) a la sariga. Després d’acabar amb ella gràcies al seu verí, l’aràcnid transporta fins a una zona segura, on aprofita per a menjar-se a la seva presa.

Gemma
Etiquetes: