Tendències dels continguts en format vídeo

Compartir

Els vídeos s’han convertit en una estratègia empresarial essencial per connectar amb els consumidors. Són determinants per cridar l’atenció i poder arribar ràpidament als nostres internautes. Però perquè sigui efectiu, hem de saber què és el que els interessa als nostres receptors, què domina al mercat i quines són les tendències actuals. Els consumidors desitgen continguts en directe i que siguin rellevants. Les tres tendències més punteres en el mercat són les següents:

  • Gravar en vertical. Anteriorment, els vídeos en vertical deixaven en evidència el desconeixement en el món audiovisual d’aquell qui gravava. Però amb l’arribada d’Instagram principalment, s’ha anat popularitzant utilitzar el dispositiu mòbil per pujar continguts. Els vídeos verticals han passat de ser l’error més gran a ser un consum massiu (el 94% de les persones sosté el seu telèfon en vertical).
  • La importància del moment exacte. Capturar el micromoment d’una història és essencial. Les franges d’atenció dels consumidors són molt més breus que antigament i hem de ser precisos a l’hora de decidir què apareix al nostre vídeo i què no. El públic accedeix als telèfons en moments determinats i esperen omplir els seus buits amb contingut al·licient. No parlem de storytelling en si, sinó micromoments d’aquest.
  • La geolocalització: El moment precís ja no es dóna només amb el contingut audiovisual pujat, també amb la vinculació del lloc en el qual s’està gravant aquest vídeo (en directe o no). A través de la localització, les persones poden accedir ràpidament als nostres continguts a partir de recerques de tercers que hagin pujat els seus vídeos al mateix lloc que nosaltres.
Últimes entrades de Arnau Sanz Ardanuy (Veure'ls tots)