El TERMCAT publica la ‘Terminologia del càncer’ per la Marató de TV3

Terminologia del Càncer de TERMCAT
Compartir

El TERMCAT, amb el suport del Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya, ha publicat la Terminologia del càncer, que aplega més de 200 termes bàsics relacionats amb el càncer i la recerca oncològica. Amb aquest producte terminològic se suma a les actuacions en suport de La Marató de TV3 de 2018, dedicada al càncer des dels avenços en la recerca biomèdica.

El diccionari s’ha dut a terme amb la voluntat de contribuir des de l’àmbit de la terminologia a donar més visibilitat i reconeixement públic a aquesta iniciativa solidària i vol ser una eina pràctica de referència per a tots els professionals que necessitin fer servir els termes bàsics relacionats amb el càncer i la recerca oncològica, tant en àmbits de divulgació com en àmbits acadèmics.

Cada fitxa terminològica conté la denominació catalana considerada principal i les denominacions catalanes sinònimes, si n’hi ha; els equivalents en castellà, francès i anglès; una definició, i, si escau, notes explicatives. Així, el diccionari recull termes procedents de la recerca sectorial com ara biomarcador, braquiteràpia, dades massives, diana, immunoteràpia teràpia CAR-T.

El recull s’afegeix a la col·lecció de Diccionaris en Línia del TERMCAT, que ofereix actualment més de 120 títols dedicats a diversos camps d’especialitat. Entre aquests títols, n’hi ha més d’una vintena relacionats amb les ciències de la salut, alguns d’ells preparats també amb motiu d’edicions passades de la Marató de TV3.

L’obra s’ha elaborat gràcies al suport del Departament de Salut i a la col·laboració dels especialistes de l’Institut Català d’Oncologia i de la Societat Catalana del Diccionari Enciclopèdic de Medicina. Igualment, s’ha treballat en cooperació amb els lingüistes del portal ésAdir, de la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals, i amb la Fundació La Marató de TV3.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: