Timelapse of the Future: un viatge a la fi dels Temps, en 4K

timelapse-of-the-future
Compartir

Què serà de l’Univers quan nosaltres ja no siguem aquí? Un any després de demostrar com ha evolucionat l’Univers al llarg dels últims 13.800 milions d’anys en tot just deu minuts, el científic John D. Boswell s’aventura en un nou viatge mitjançant el qual ens convida a descobrir com evolucionarà l’Univers fins a la fi dels Temps.

La rellevància de l’ésser humà en l’Univers

En aquest impactant i espectacular vídeo, d’una mica menys d’11 minuts de durada, podem gaudir d’esdeveniments com el naixement de la primera estrella, la importància de la gravetat en la creació de les estrelles i la seva expansió per l’Espai. Un vídeo que també ens ensenya com es va formar el Sol i els planetes que orbiten al seu voltant.

En el seu vídeo, Boswell amb prou feines li dedica una fracció de segon a l’home i a la seva creació. Tot això per a demostrar que “la història humana és tan breu com un obrir i tancar d’ulls“. Boswell explica a la seva pàgina web que la història de l’ésser humà, seguint una escala de temps còsmica, és molt més breu del que creiem:

En comprimir els 13.800 milions d’anys en un vídeo de tot just 10 minuts he pogut comprovar com en som de joves que som i l’antic i vast que és el nostre Univers. Espero que veure aquest experiment amb humilitat et faci reflexionar sobre la gran quantitat d’eres sense testimonis que han passat abans que ens trobéssim, i la brevetat de la nostra existència en comparació”.

Un experiment que ens demostra que no estem sols en el món i que va haver-hi molt més abans que nosaltres hi arribéssim.

El canvi climàtic i les seves devastadores conseqüències

Malgrat que no podem saber què succeirà en l’univers en un futur, ja que existeixen milions de factors que poden canviar les regles del joc, Boswell ens explica que la Ciència ha començat a dibuixar una imatge sorprenent de com podria desenvolupar-se el futur. Un futur en el qual desapareixerà tot el que ens envolta, donant pas a una nova era.

El fascinant vídeo comença ara, el 2019. Un any en què el canvi climàtic continua causant estralls al nostre planeta, factor fonamental per a l’evolució d’aquest. A continuació, comencen a passar els anys i veiem alguns dels successos que ens ofereix el futur pròxim. Des de l’evolució de l’escalfament global a tot el món fins a la conquesta de Mart.

De cara a 2050, les conseqüències del canvi climàtic són cada vegada més devastadores. L’ascens de les temperatures afavoreix la desertificació de cada vegada més àrees del planeta, que els llacs i rius s’assequin per complet i un desglaç cada vegada més pronunciat. Un factor que causa l’increment del nivell del mar i el final per a moltes ciutats costaneres.

Des de la fi de la Terra a l’era dels forats negres

Diversos segles més tard es produeix la inversió dels pols magnètics de la Terra, la qual cosa ens exposaria a radiacions còsmiques o tempestes solars. A continuació, el timelapse avança cada vegada més ràpidament i ens mostra com el nivell del mar és cada vegada més alt, l’impacte de diversos asteroides de la Terra i com el Sàhara es torna tropical.

El viatge també ens dirigeix per la fi de l’era interglacial, l’erupció dels supervolcans i el naixement d’un nou supercontinent com a conseqüència d’aquests. Tot això fins al final de la vida a la Terra, quan el Sol engolirà al nostre planeta degut a la seva expansió. A continuació, el vídeo ens mostra la mort de la nostra estrella i la de d’altres i com això provocarà un Univers cada vegada més fred i l’inici d’una nova era.

Una era que finalitzarà amb la col·lisió de dues estrelles de neutrons, obrint pas a l’era dels forats negres. Finalment, l’Univers tal com el coneixem arriba a la seva fi molts milenis més tard amb l’evaporació de l’últim forat negre. Per tant, Boswell ens convida a un viatge per un futur en el qual tot el que coneixem desapareixerà fins a sumir-nos a tots en la més profunda foscor.

Etiquetes: