TV3, líder d’audiència per novè any consecutiu

TV3, líder
Compartir

TV3 va tancar l’any 2018 líder absoluta, amb una quota anual del 14% (4,2 punts més que les dues cadenes classificades en segona posició, Antena3 i Tele5, que empaten amb un 9,8%). Així ho indiquen les dades de Kantar Media, que reflecteixen un nou rècord de la televisió pública catalana, sent la primera que aconsegueix ser líder nou anys seguits a Catalunya. A més, aquest any ha pujat 2,2 punts i és la cadena generalista que més creix respecte al 2017.

TV3 ha liderat 299 dies de l’any, una xifra que suposa un rècord històric de la cadena i el segon millor de la història de la televisió. En 331 dies, el programa més vist de la jornada ha estat de TV3, 291 dels quals ha estat alguna de les edicions dels Telenotícies. L’any 2018, TV3 ha liderat les dues franges de més consum del dia, el day time, entre les 8 del matí i les 9 del vespre, amb una quota del 13,8%; i el prime time, de dilluns a diumenge, amb una quota del 16%.

El 2018, TV3 ha situat 24 programes al rànquing dels espais més vistos de l’any. En aquesta llista apareixen programes de tots els gèneres que emet la cadena. Els primers que se situen en aquest rànquing són la transmissió del partit de la Lliga de Campions entre el Chelsea i el Barça del 20 de febrer, el documental “1-O” del Sense ficció del 9 de gener, que va marcar el rècord històric del programa, i l’entrevista al president Carles Puigdemont del 14 d’abril.

TV3 torna a ser l’única cadena que situa els seus informatius en el rànquing dels espais més vistos de l’any, amb el TN vespre i el TN cap de setmana vespre als primers llocs de la llista. També hi apareixen alguns especials informatius, com els del 25 de març sobre la detenció del president Carles Puigdemont a Alemanya.

A la llista també ocupen un espai destacat el reportatge “Marcats per l’1 d’octubre” del 30 minutsPolòniaBenvinguts a la família, que va ser la millor estrena d’una sèrie de TV3 dels darrers 10 anys, Matriculats o La catedral del mar.

En aquests 9 anys situada en primera posició, des de l’any 2010 fins ara, TV3 ha liderat 86 mesos del total de 108, els 17 últims de manera consecutiva.

Font: Kantar Media, ind. 4 i +, tv3.cat
YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: