TV3 és el mitjà de comunicació català més plural, segons el CAC

TV3 Informe CAC
Compartir

Els informatius de TV3 segueixen sent els més plurals d’entre els dels mitjans de comunicació catalans segons apunta l’últim informe del Consell de l’Audiovisual de Catalunya (CAC) publicat el dimarts 6 de novembre. En més de 240 pàgines, es revisa el tractament de la informació política brindada pels diferents mitjans de comunicació amb seu a Catalunya (els únics sobre els quals el CAC té competències) durant el període entre maig i agost d’aquest mateix any i el protagonisme de les veus dels diversos actors de l’àmbit.

Segons recull l’informe,TV3 va donar veu a 30 agrupacions polítiques diferents (partits, governs i altres organismes). RAC1 ocupa la segona posició amb un total de 29 agrupacions, just al davant de Catalunya Ràdio, amb 28. TVE Catalunya, amb 24, i 8TV, amb 22, completen el llistat.

El PP, partit polític amb més veu

Concretament, l’informe reflecteix que l’agrupació política que va tenir més veu a TV3 en aquests mesos va ser el govern de la Generalitat, amb un 17,6% del temps, seguit del govern espanyol, amb un 15,9%. Un ordre que es compleix també a Catalunya Ràdio i RAC1, mentre que a TVE Catalunya i a 8TV es capgira amb el govern espanyol ocupant la primera plaça i el català, la segona.

Quant a partits, la formació política amb més temps de paraula a tots els mitjans analitzats va ser el Partit Popular que, després de la dimissió de Mariano Rajoy, va realitzar el procés d’elecció del seu nou president. En quatre dels mitjans, Ciutadans (amb un 9% del temps a TV3) i PSC-PSOE (amb un 8,4%) apareixen en segon i tercer lloc respectivament; excepte a Catalunya Ràdio, on es giren les posicions. PDECatJunts per Catalunya computen per separat a l’informe. Sumats, es col·locarien per darrere del PP tant a TV3 com a Catalunya Ràdio.

Més enllà de partits i formacions, el CAC apunta que “l’ANC i Òmnium Cultural aglutinen gairebé el 90% del temps de les entitats als mitjans del Grup Godó, tres quartes parts als de la CCMA i aproximadament el 60% a TVE Catalunya”. En el total de temps, però, representen el 2% a TV3, Catalunya Ràdio i RAC1, i un 1% a 8TV i TVE Catalunya.

Les conclusions extretes d’aquest segon estudi quadrimestral de pluralisme que elabora el CAC (fins ara es publicaven mensualment) són similars a l’anterior que revisava els quatre primers mesos de l’any: TV3 també va encapçalar el rànquing de pluralitat, havent donat veu a 31 actors polítics.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: