“VirTimePlace”: l’aplicació gratuïta per veure ciutats antigues en realitat virtual

Compartir

VirTimePlace és l’aplicació que et permet viatjar al passat i veure les ciutat històriques tal i com eren en el passat.

 

L’empresa cordovesa Arketipo Multimèdia ha creat l’aplicació gratuïta VirTimePlace per smartphones i tauletes, que permet a l’usuari visitar llocs històrics en realitat virtual. L’aplicació porta a l’usuari a un món en 3D (amb ciutats completes i edificis) en la seva època d’esplendor històrica. L’aplicació funciona tant en destinacions nacionals com internacionals i el dispositiu electrònic s’utilitza com a visor de la realitat virtual. Si l’usuari està en un lloc real, amb l’ajuda del GPS, podrà comparar el passat i el present de les localitats que visita i per tant, com a canviat el lloc on es troba al llarg dels anys.

 

L’empresa, que fa uns 20 anys que es dedica a crear continguts per al patrimoni cultural i altres sectors, ha impulsat aquesta aplicació per potenciar el sector mitjançant les noves tecnologies, ja que s’havia vist afectat per la crisi. El director tècnic de l’entitat, Juan Carlos Prieto, assegura que “el projecte s’ha allargat més del normal”, perquè van començar a treballar el projecte el 2012 i al 2013 es va publicar la primera versió del producte com a prototip, “sent la primera aplicació d’aquest tipus al mercat a tot el món”. El finançament que no van aconseguir aleshores, l’han obtingut aquest any pel Ministeri de Cultura en una convocatòria d’ajudes per la modernització i innovació d’indústries culturals i creatives mitjançant projectes digitals i tecnològics.

 

VirTimePlace és una plataforma que mostra destinacions virtuals que corresponen a llocs de patrimoni cultural. El catàleg que podeu consultar fent clic aquí ja compta amb més de llocs 100 llocs històrics repartits per diferents parts del planeta. A Espanya podem visualitzar llocs com per exemple, l’antiga Barcino, la Mesquita-Catedral de Córdoba, l’Alhambra de Granada, el teatre romà de Cartagena o el Fòrum romà de Tarraco; a França el Castillo de Puivert o Amfiteatre de Nimes i a Itàlia el teatre romà de Volterra entre moltes altres destinacions.

Imatge cedida per VirTimePlace sobre la Medina Azahara del segle X

Imatge cedida per VirTimePlace sobre la Medina Azahara del segle X

Aquest 2017 pretenen incorporar més destinacions i finançament. Entretant, Juan Carlos Prieto valora que en quatre mesos el primer impacte de l’aplicació Còrdova romana ha tingut 2.000 descàrregues, de manera que pronostica que quan ja tinguin completats les deu primeres destinacions, entorn del mes de març, s’aconsegueixin entre 3.000 i 4.000 descàrregues mensuals, després que en la fase de prototip, “en dos anys sense promoció”, sobre la Mesquita-Catedral i Medina Azahara van registrar entorn de 8.000 descàrregues.

 

L’edició del 2015 de “The AppTourism Awards” va premiar l’aplicació com una de les tres apps de turisme cultural. A més, ara amb el sistema de joc BoP, els usuaris poden assistir a gimcanes i adquirir més coneixement del patrimoni arqueològic de cada destinació del VirTimePlace, un contingut extra només per als usuaris que es registren.

 

 

 

 

 

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: