WWF DENUNCIA UNA EXTINCIÓ MASSIVA D’ANIMALS

ossos-panda
Compartir

Els peixos d’aigua dolça s’han reduït un 80%, però no són els únics. La Terra ha perdut el 60% dels seus animals salvatges en 44 anys, sis de cada deu exemplars d’aus, mamífers, amfibis i rèptils han desaparegut.

A més, s’han talat una cinquena dels arbres de la selva de l’Amazones en només 50 anys i la meitat dels corals de la Terra (els autèntics boscos submarins) també s’han extingit.

Aquests les dades més preocupants de l’Informe sobre l’estat del nostre planeta, que acaba de presentar l’organització conservacionista més gran del món: WWF (WorldWildLife.org)

Miguel Ángel Valladares és el seu portaveu a Espanya i adverteix que es tracta d’una “mala notícia, però que això ens constreny a seguir treballant per la conservació de la natura a tot el món”.

Els humans som culpables!

Aquesta organització destaca dos factors com els principals culpables d’aquest desastre ecològic: la sobreexplotació dels recursos naturals i l’agricultura intensiva.

L’Informe Planeta Viu 2018 presenta una descripció general de l’estat del nostre món natural, 20 anys després de la primera publicació d’aquest emblemàtic informe.

I els éssers humans ens hi estem jugant molt, perquè aquest estudi destaca també que la labor de les abelles, i altres insectes pol·linitzadors, generen un benefici econòmic de més de 500 mil milions d’euros en la producció mundial d’aliments!

Segons WWF, el “desaforat consum humà està afeblint greument la capacitat de la naturalesa per proveir energia i sosteniment a les nostres vides”. I recorda que, a escala mundial, la naturalesa proporciona serveis per a la humanitat amb un valor aproximat de 110 bilions d’euros, a l’any.

El cèlebre físic britànic Stephen Hawking, sentenciava una veritat palmaria i sagnant:

Ara tenim la tecnologia per destruir el planeta en el qual vivim, però encara no hem desenvolupat la capacitat d’escapar d’ell. Tal vegada en uns quants centenars d’anys, establirem colònies humanes entre els estels, però en aquest moment, només tenim un planeta, i hem de treballar plegats per protegir-lo.

Gemma
Etiquetes: