El ximpanzé que ha conquistat Internet pel seu domini del mòbil

video-viral-ximpanzé
Compartir

Fa a penes uns dies, l’estatunidenc Mike Holston compartia un vídeo a través de les seves xarxes socials en el qual es pot veure a un ximpanzé utilitzant un telèfon mòbil com si es tractés d’un ésser humà. Concretament la xarxa social Instagram, en la qual el primat gaudeix de diverses imatges i vídeos en les quals apareixen tant ell com la resta de companys que habiten al Myrtle Beach Safari de Carolina del Sud.

La capacitat dels ximpanzés per a imitar

Després de l’èxit d’aquest vídeo, que ja compta amb milions de reproduccions a tot el món, moltes han estat les persones que han quedat sorpreses amb l’habilitat del ximpanzé. Mentre que alguns asseguren que el primat és capaç de controlar Instagram millor que ells, uns altres no acaben de creure’s que sigui capaç d’interactuar amb les fotografies i fins i tot donar-li a ‘M’agrada‘ a una d’elles.

Una habilitat heretada dels humans gràcies a la facilitat dels ximpanzés per a imitar-nos. Segons un estudi de la Universitat de Lund (Suècia), publicat a la revista Primats, aquests animals són capaços d’imitar accions de l’ésser humà com picar de mans; llançar petons o colpejar les finestres. Tot això amb un objectiu purament social i comunicatiu a la Natura.

Per tant, i per molt sorprenent que sembli, no hauria de sorprendre’ns que els ximpanzés que estan en contacte amb humans aprenguin habilitats d’aquest tipus. En el cas d’aquesta cria de ximpanzé, és bastant probable que hagi vist a un humà adult utilitzant un telèfon mòbil i que hagi après a lliscar el dit per la pantalla.

La història rere el vídeo viral

Després de l’èxit d’aquest vídeo, l’Institut Jane Goodall ha publicat un comunicat mitjançant el qual denuncia aquest vídeo i les pràctiques del Myrtle Beach Safari, on aquest ximpanzé viu al costat d’altres animals exòtics:

“Exhibeixen als animals de forma qüestionable a les xarxes socials i permeten que persones influents se’ls enduguin a casa seva!”

En molts dels seus vídeos, tant Mike Holston com el seu company Kody Antle comparteixen vídeos de ximpanzés vestits amb abrics de pells i ulleres de sol, portant auriculars o fins i tot aixecant petits peses. D’altra banda, l’organització també crítica que difonguin la idea que els ximpanzés són mascotes.

A pesar que entenen que les intencions de Holston i Antle són “potencialment benignes”.

Des de l’Institut Jane Goodall aclareixen que aquest tipus de contingut impulsa el comerç il·legal de ximpanzés

Per tot això, la companyia insta als joves a deixar de compartir aquest tipus de contingut i d’exhibir als animals que viuen al Myrtle Beach Safari.

Etiquetes: