Xina bloqueja l’accés al buscador Bing de Microsoft

Microsoft Bing
Compartir

Les tensions entre els Estats Units i la Xina han portat al bloqueig del cercador de Microsoft, Bing, al país asiàtic per “contingut il·legal”, el que suposa l’eliminació de l’únic motor de cerca estranger important que quedava després de la retirada de Google el 2010.

Un portaveu de Microsofft ha confirmat al Financial Times aquest dijous, 24 de gener, el bloqueig del cercador Bing a la Xina. Aquesta mesura converteix Microsoft en l’última companyia nord-americana afectada per l’augment de les tensions entre els dos països, després de Facebook i Whastapp, bloquejades el 2017.

El Financial Times explica que una de les principals companyies de telecomunicacions estatals de la Xina havia rebut una ordre del govern per bloquejar a Bing per “contingut il·legal”, segons han informat al mitjà fonts pròximes a aquesta decisió.

El bloqueig de Bing recorda al de Google l’any 2010. Com va passar llavors, els usuaris van començar a denunciar error en l’accés al cercador. El dimecres 23 de gener, però, encara algunes persones podien utilitzar-lo. Amb el pas de les hores, el bloqueig s’ha anat confirmant i qui intenta accedir al Bing des de la Xina es troba amb un error de connexió fins al bloqueig complet.

Xina utilitza un seguit de sistemes de control de censura conegut com “el gran tallafocs” per impedir que els seus ciutadans accedeixin a llocs web i informació externs. Un control que el govern ha anat reforçant en els últims anys.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: