1.200 startups catalanes donen feina a més d’11.700 persones

Compartir

El 39% de les startups utilitza tecnologia vinculada a la indústria 4.0 en àmbits com el big data, la robòtica, la simulació, la Internet de les Coses (IoT), la realitat augmentada, el núvol o la impressió 3D.

La Generalitat de Catalunya, a través d’ACCIÓ –l’agència per a la competitivitat de l’empresa- ha identificat 1.200 startups catalanes que generen 11.700 llocs de treball i facturen de mitjana 1,2 milions d’euros. Aquest és el resultat després de l’actualització del directori Barcelona & Catalonia Startup Hub, una plataforma digital creada durant el 2016 per ACCIÓ. La seva funció és recollir i identificar les startups catalanes amb l’objectiu de posicionar l’ecosistema startup català al món i impulsar la captació d’inversions.

El perfil de les startups

El perfil de les empreses que recull el directori tenen un màxim de 10 anys de vida, amb models de negoci en auge, repetibles i aplicables en entorns globals i orientades a un creixement ràpid. A més, s’observa que un 14% dels fundadors de les startups catalanes són estrangers mentre que un 23% dels treballadors prové d’altres països.  Pel que fa a l’edat de les empreses, el 40% té entre 3 i 6 anys de vida, un 40% té menys de 3 anys i el 20% restant entre 6 i 10 anys. Destaca el fet que el 36% de fundadors d’startups ha creat prèviament altres empreses emergents.

Des dels sectors, les startups es concentren principalment en softwares d’Internet i de mòbil, les aplicacions digitals relacionades amb els viatges i l’oci, les tecnologies de la salut i la biotecnologia concentren el gruix de l’activitat. El 39% d’aquestes utilitza tecnologia vinculada a la indústria 4.0 en àmbits com el big data, la robòtica, la simulació, la Internet de les Coses (IoT), la realitat augmentada, el núvol o la impressió 3D. En relació als models de negoci, el comerç electrònic és el principal (29%), seguit del desenvolupament i manufactura (21%), la llicència de software, la consultoria i agència i la subscripció (20%).

La trobada anual de les startups catalanes que formen part del directori Barcelona & Catalonia Start Hub es va fer el passat 19 d’octubre i va estar organitzada per ACCIÓ. Durant l’esdeveniment es van poder debatre els reptes del futur per les startups catalanes i analitzar les dades que té Catalunya en aquest moment.

Infografia de Smart Catalonia

Infografia de Smart Catalonia

 

 

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: