5 passes per fer un bon Currículum Vitae

com fer curriculum
Compartir

Estàs cercant feina? Si aquesta és la teva situació actual has de saber que, avui dia, és importantíssim comptar amb un bon Currículum Vitae que, no només et presenti com a treballador/a sinó que, també, s’adapti al lloc de treball que vols optar. Perquè no és el mateix tipus de CV el que has d’enviar si vols treballar en un departament administratiu que si vols treballar en una empresa creativa.

A yCom.cat volem ajudar-te a que puguis elaborar el teu CV de forma 100% professional. Per això, a continuació et descobrim les 5 passes per fer un bon Currículum Vitae . Pren nota dels nostres consells i aconseguiràs moltes més entrevistes de feina… ja veuràs! 😉

Com fer un currículum atractiu? Les 5 passes que has de seguir

Ens trobem en un moment social on aconseguir treball no és una tasca fàcil. L’elevada competència i la manca de bones ofertes de feina fan que el mercat estigui saturat de professionals qualificats amb ganes de treballar.

Per això, cada cop és més important tenir cura de la primera presentació que fem de nosaltres mateixos a les empreses. I això no és altra cosa que el nostre currículum. És el primer document que reben per part nostre i, per tant, hem de procurar que ens presenti com el professional que necessiten.

Així doncs, a continuació et donarem una sèrie de consells per a que sàpigues quines són les passes per fer un bon Currículum Vitae.

1.Un currículum ha de ser clar

És molt més efectiu presentar un CV de només un foli però amb tota la informació clara i ben redactada que no pas entregar un currículum amb 5 folis plens d’informació irrellevant. És important que sintetitzis la informació i que aprenguis a escollir només aquella que és més important i destacada pel lloc de treball que vols obtenir.

2. Organitza bé la informació del CV

També és important que la persona de recursos humans que rebi el teu currículum pugui fàcilment trobar la informació que necessita d’una sola ullada. I, per això, res millor que diferenciar diferents apartats que estiguin ressaltats en negreta, en lletra més gran, subratllats, etcètera. Et recomanem que incloguis apartats com:

  • Dades personals i de contacte
  • Informació sobre els estudis
  • Experiència professional
  • Coneixements d’idiomes
  • Nivell d’informàtica
  • Altres dades d’interés: si tens carnet de conduïr, si tens cap premi o reconeixement, etcètera
  • Contactes de referència: posa el nom i telèfon o mail d’algun antic company o cap de feina a qui puguin demanar referències

passes-fer-bon-curriculum-vitae-2

 

3. Destaca el currículum segons cada oferta

Dins de les passes per fer un bon Currículum Vitae  aquesta és una de les més importants i una de les que menys es fan. I és que és essencial que cada currículum s’adapti segons l’oferta de feina a la que t’inscriguis. És a dir, has d’adaptar i potenciar la informació segons el sector de cada lloc de treball doncs, com hem dit al inici d’aquest post, no té res a veure voler treballar d’administratiu que a una empresa creativa. Has d’adaptar i potenciar tant la formació com l’experiència que tinguis a cada oferta a la que t’inscriguis.

4. La importància de la foto

No hem d’oblidar que la primera impressió compta… i molt! Per tant, la fotografia que posis al currículum ha de ser una foto professional, neutra i actual. Et recomanem que sigui una foto semblant a la que tenim al carnet d’identitat, és a dir, amb el fons blanc i llum. Somriu per donar una imatge relaxada i propera però, alhora, professional. Evita agafart una foto a la platja o a un restaurant perquè li restarà professionalitat al CV.

5. La carta de presentació és essencial

I, per últim, una de les passes per fer un bon Currículum Vitae  que no has d’oblidar és la d’incloure una carta de presentació. Això s’ha de fer de forma paral·lela a l’entrega del CV. És a dir, per una part has d’enviar el teu currículum però, al cos del missatge o al camp del text, has de posar la teva carta de presentació.

Has de tenir en compte que, avui dia, aquesta carta és igual o més important que el mateix currículum ja que, com ja hem dit, hi ha molta demanda de feina i pocs llocs de treball. Per tant, explica qui ets, presenta’t de forma breu però professional i explica què pots aportar a l’empresa. T’ajudarà a guanyar punts… segur!