Alternatives a la GoPro

Compartir

Descobrir alguna idea innovadora sobre el fenòmenGoPro és complicat, tret de poder constatar-ne el fenomen, tal i com comprovem dia rere dia a la xarxa. 

De manera constant, veiem vídeos espectaculars penjats a la xarxa on s’hi pot veure els mateixos usuaris practicant qualsevol esport o activitat al mateix temps que enregistren el vídeo. Segurament moltes persones dels nostres cercles han adquirit una GoPro en els últims mesos, encara que no siguin amants de l’esport de risc. En pocs mesos, i anys, l’ús d’aquest tipus de càmeres s’ha popularitzat d’allò més, arribant fins i tot a un públic i a uns usos diferents de l’original.  No és d’estranyar que fins i tot ahir mateix s’anunciés la voluntat de sortir a Borsa al llarg dels propers mesos.

Les GoPro es caracteritzen per tenir uns paràmetres ja clàssics i que han anat millorant versió rere versió. Són impermeables, submergibles, amb connectivitat WiFi, petites, fàcils i senzilles d’utilitzar. Gràcies als seus inumerables artilugis i gadgets, es poden acoplar a una llarga llista de suports: cos, casc, manillars, taules, etc. A més a més, ofereixen una qualitat de gravació realment excel·lent. 

Però com qualsevol dispositiu de gran èxit, aviat comencen a sorgir-ne imitacions capaces d’acostar-se lentament als gadgets originals, com el conegut auge dels smartphones xinesos. Cal recordar que el preu de la darrera Go Pro, el model HERO3+, supera els 350€. Des de fa uns mesos existeixen alternatives a la xarxa, naturalment d’origen xinès, que pretenen oferir la marca i les possibilitats de les GoPro a un preu més assequible. Altres marques conegudes, com Sony o JVC també han intentat apropar-se al nínxol de mercat amb els seus propis dispositius anomenats “action-cam“, tot i que amb un preu semblant (220€-400€).

Les alternatives xineses

Descobrint el cas xinès, podem parlar de dos models en concret: la Sj1000 (~65€) i la recent SJ4000 (~88€), que volen oferir una elecció low-cost  a l’usuari per sota la barrera dels 100€. Aquesta opció més assequible també es trasllada als diferents accesoris, molt semblants als oficials de les GoPro, i que ofereixen als portals com eBay o DealExtreme, tot i que en el cas de la SJ4000, en porta de molts diversos en el mateix pack.

Amb aquest punt econòmic a favor, cal consultar els unboxings (SJ1000 i SJ4000) i les comunitats d’ambdues càmeres per conèixer les característiques i el funcionament real de les nostres alternatives xineses. Ens adonem que la SJ4000 -recentment apareguda al mercat internauta- actua com a germana gran de la SJ1000, per la qual cosa hem d’esperar una qualitat i unes característiques superiors.

SJ1000

sku_238792_1

Compta amb una lent de 90°, 12Mpix, mini HDMI, ranura micro-SD, micro USB i amb una petita pantalla (1.5″) per visualitzar allò gravat, esdevé una bona alternativa qualitat/preu, però força lluny en quant a la qualitat d’imatge i gravació. No compta amb estabilització i duplica els frames (màxim 30fps) per aconseguir uns 1080p falsos, que ens poden complaure segons quines necessitats en tinguem. Podem veure un vídeo comparant la qualitat amb les autèntiques GoPro, i d’altres d’usuaris d’Internet sota un ús real.

SJ4000

sj4000 action camera_LRG

La SJ4000 sí que s’apropa més a la imatge i qualitat que ens ofereixen les GoPro. Té una lent 170° amb 1.8f, 12Mpix, pantalla també d’1.5″, micro HDMI i micro USB. Després de llegir algunes reviews i veure algunes proves reals d’usuaris (comparant-la també amb la GoPro 3+), confirmen que sí que ofereix 720p reals a 60fps i que el resultat, tal i com es pot apreciar, es força bo.

Així doncs, la SJ4000 -a falta d’arribar la nostra unitat per fer la review- sembla una bona tria per aquells a qui ens agrada el que aporten les GoPro, però no comptem amb el pressupost necessari. 

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: