Any de rècord en viatges amb Ferrocarrils

Ferrocarrils de la Generalitat (FGC)
Compartir

El 2018, Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) va assolir els millors registres de la seva història en nombre de validacions, arribant als 87,1 milions de viatges a les línies Barcelona-Vallès i Llobregat-Anoia, un 3’3% més de viatges que l’any anterior.

La línia més utilitzada ha estat la Barcelona-Vallès, que ha registrat 64 milions de viatges, un 3,3% més que l’any passat, gràcies a l’increment del passatge a les línies S1 i S2 després dels perllongaments de Terrassa el 2015 i Sabadell el 2017. Pel que fa la línia Llobregat-Anoia, s’han realitzat 23 milions de validacions, fet que també representa un augment del 3,3%.

En aquesta línia, s’ha detectat un augment global de la mobilitat, sobretot concentrat en el tram entre Colònia Güell i Martorell Vila, a la segona corona, amb un creixement del 7,4%, molt per sobre de la mitjana de la línia. D’altra banda, el servei de rodalies, als ramals d’Igualada i Manresa, ha augmentat també, amb un 5% més de viatges registrats aquest 2018. Pel que fa la línia Lleida-La Pobla continua l’augment progressiu d’usuaris, amb un 6,8% més, fins als 220.700 viatges.

D’altra banda, els índex de puntualitat (els retards es calculen a partir dels 3 minuts) s’han enfilat fins al 99,49% a les línies metropolitanes i fins al 99,10% a la línia Lleida-La Pobla.

FONT: ACN
YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: