Any nou, nova pel·lícula sobre Steve Jobs

Compartir

El nou biòpic sobre el cofundador d’Apple arribarà a les nostres pantalles l’1 de gener del 2016, força més tard que en altres països d’Europa.

Protagonitzat per Michael Fassbender (Prometheus, saga X-Men) com a Steve Jobs i Seth Rogen (The Interview) com a Steve Wozniak, el nou film biogràfic sobre la persona -i també el personatge- de Steve Jobs veurà la llum a les nostres pantalles amb l’any nou, l’1 de gener de 2016.

Força abans de nosaltres, altres països europeus podran gaudir de la pel·lícula: Austria, República Txeca, Alemanya, Portugal (tots ells el 12 de novembre), Regne Unit, Irlanda, Polònia (13 de novembre), Sèrbia (26 de novembre), Països Baixos (3 de desembre) i Lituània (4 de desembre).

El nou film no sembla aportar gaire res de nou a la biografia cinematogràfica de Steve Jobs, malgrat que per l’argument, es centra més en les relacions del factòtum d’Apple amb les persones que el van acompanyar des de la fundació de l’empresa fins a la seva tornada després de ser-ne apartat per John Sculley.

De la mateixa manera que l’anterior biòpic, titulat senzillament “Jobs” i protagonitzat per Ashton Kutcher, aquest metratge també es basa en la biografia oficial escrita per Walter Isaacson, i que no constitueix precisament un text apologètic, malgrat que és cert que molts crítics afirmen que s’ha moderat i suavitzat en alguns passatges.

Un dels temes que s’hi tracta, per exemple, és la relació amb la seva filla Lisa, a la qual Jobs no va reconèixer fins molts anys després del seu naixement, tot i haver mantingut una certa relació -malgrat que distant- tant amb la mare com amb ella.

No són tampoc les dues úniques aparicions de Steve Jobs com a personatge principal a la gran pantalla; el 2013, el mateix any que s’estrenà “Jobs”, Justin Long l’encarnava també a “iSteve”, i anteriorment (el 1999) el personatge també havia estat interpretat per Noah Wyle a “Pirates de Silicon valley”.

En aquesta darrera, però, l’eix central no era Jobs, si no les històries creuades d’Apple i Microsoft, amb Jobs i Bill Gates com a grans eixos.

I per anar obrint la gana, us deixem amb el tràiler d’aquesta nova producció.

Guillem Alsina
Etiquetes: