Barcelona és la quarta ciutat del món més preparada per al futur tecnològic

Barcelona
Compartir

Barcelona entra amb força al rànquing de ciutats preparades per al futur tecnològic, per darrere només de Singapur, Londres i Xangai. La capital catalana destaca com la primera en habitatges intel·ligents, en digitalització de la cultura i el turisme, i en assistència sanitària intel·ligent. Aquest indicador elaborat per la consultoria PwC, s’inclou per primer any a la nova edició de l’informe de l’Observatori Barcelona 2018, realitzat conjuntament per l’Ajuntament de Barcelona i la Cambra de Comerç de Barcelona, i que analitza els principals indicadors econòmics, socials i de negocis a les ciutats d’Europa i el món.

Segons l’informe, la ciutat manté un bon posicionament econòmic i empresarial en els contextos europeu i mundial, i segueix per tercer any consecutiu entre les 25 àrees urbanes més competitives del món, ocupant el 24è lloc de la classificació del Global Power City Index 2018 de la Mori Memorial Foundation.

També se situa entre les 15 primeres ciutats de món amb millor reputació per cinquè any consecutiu en l’informe City Rep Trak i és la cinquena del món d’acord amb el World’s Best Cities 2019 de Resonance Consultancy, que valora la qualitat i reputació de la ciutat des de diverses perspectives incorporant dades de canals digitals.

Barcelona, una ciutat que destaca en diversos àmbits

Altres conclusions recollides a l’Informe de l’Observatori Barcelona 2018 és que la ciutat és “atractiva per al talent i la inversió, líder en congressos i amb un aeroport dels més competitius”; “referent en formació professional”; i “manté la competitivitat en costos”.

Per al tinent d’alcaldia d’Economia i Treball, Ciutat Digital i Relacions Internacionals, Gerardo Pisarello, “que Barcelona entri al rànquing de les ciutats del món més preparades per afrontar el futur tecnològic no és cap casualitat”. “És fruit d’una tasca col·lectiva que venim desenvolupant des de fa temps els centres universitaris i de recerca, el teixit productiu local i una administració municipal compromesa amb la innovació”, explica. El tinent d’alcaldia també destaca que Barcelona “és atractiva als ulls del món i segueix atraient talent i inversions productives. Entre d’altres coses, gràcies al seu teixit científic, com també deixa clar aquest informe”.

Pots llegir l’informe complet, aquí.

FOTO portada: Travel image de Bearfotos

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: