BB-8 by Sphero: ens esperen noves aplicacions?

BB-8 Sphero
Compartir

Una de les joguines més buscades per aquests Reis ha estat el droid de la pel·lícula The Force Awakens, BB-8. Per suposat, nosaltres també l’hem demanat per poder-lo provar i veure exactament si és només una joguina, o més: una eina per aprendre programació o un dispositiu que pot ser modificat i donar-li més utilitats.

Desgraciadament aquesta anàlisis no es pot fer de cop, perquè descobriràs que al principi realment només jugaràs amb ell i ignoraràs completament qualsevol altra oportunitat que el droid et dóna. L’aplicació va realment molt bé, la manera de dirigir la pilota és molt fàcil de fer servir i descobreixes que l’hora de bateria és gasta massa ràpidament.

Així que, després de passar pel primer moment d’entusiasme, recorda que realment el sentit de comprar la joguina no és jugar, si no gaudir d’un element que et permet pensar i trobar-li nous usos. Després ja jugaràs una mica més amb ell.

Especialment, cal recordar que l’has de carregar 3 hores per poder gaudir d’aquella hora de joc. A sobre, si teniu un animal petit per la casa, especialment un gat, no arribaràs a veure mai alguna utilitat més enllà de la felicitat que permet mantenir la bestiola entretinguda.

I aquí parlem del segon mode de funcionament: autònom. Amb l’aplicació engegada, el robot pot explorar durant una hora sencera, i de manera desatesa, l’espai que l’envolta. Aquí es perd molt el cap, així que millor deixar-lo sense. Com que sembla tenir la intenció d’anar-se’n cap a sota dels mobles i dóna cops a les parets, és possible que després t’hagis de passar una bona estona buscant-li el cap. Però aquest mode és el millor per fer feliç la petita bestioleta de casa (el gat o el gos, no tu…) i assegurar-te que després, finalment, dormirà una estona.

Encara no hi ha més aplicacions per al BB-8, però és més que probable que que en surtin. Com han dit els seus creadors, “”és un robot, un droid – la gent trobarà una manera de hackejar-lo“.

Els altres productes de Sphero són coneguts per les seves aplicacions i SDK, i finalment el BB-8 és una bola de Sphero 2.0 amb l’afegit del cap magnètic i els dibuixos afegits de robot. Encara estem a l’espera i fins aleshores seguim les informacions de Sphero, però de ben segur que tornarem amb una nova entrada. De moment tenim una biblioteca JavaScrip d’Orbotix per començar a hackejar la pilota.

Hem de reconèixer que el més interessant de BB-8 és el seu cap. El fet que el cap es manté en el seu lloc sobre una bola rodona en moviment sembla màgia. Però, com qualsevol màgia, és ciencia. Més exactament, magnetisme. Realment en el seu cap hi ha un imant que el manté connectat sobre l’esfera.

Mirant diversos vídeos en els que obren la joguina, descobrim que a banda de l’imant, el cap és buit. Per a mi, és el millor lloc per posar una petita càmera vídeo. Evidentment la primera utilitat que li donaria és gravar el gat i fer-lo famós a Youtube. Per a coses més útils segur que hi ha càmeres més robustes. Cal afegir aquí que també pot ser posat en aigua. Això és perquè la bola és feta d’un únic tros i no pot ser oberta sense ser destrossada.

Així que us ho reconec, és molt divertit tenir el BB-8, però desgraciadament no li pots donar prou ús. Evidentment, si tens una mascota, serà més que útil, però, si no, costa posar-te a jugar sol amb una bola guiada.

Si sou uns autèntics fans de Star Wars, us recomano més aviat agafar una joguina estàtica del BB-8, que segur que val menys i s’omplirà igual de pols a la prestatgeria.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: