#BizaBiz amb Muriel Bourgeois, de MiCuento.com: “Emprendre és per a tossuts i somiadors”

BizBarcelona
Compartir

Els pròxims 12 i 13 de juny, el BIZBARCELONA tornarà a ser punt de trobada i connexió de persones emprenedores, start-ups i negocis. A YCOM.cat seguim preparant-nos per a la cita i copsant l’ambient que hi haurà al saló parlant amb diferents actors del sector emprenedor i empresarial.

Aquesta vegada, ha accedit al #BizaBiz Muriel Bourgeois, CEO de MiCuento, l’empresa que ella mateixa va cofundar el 2014 i que, des de llavors, no ha fet més que créixer. Llicenciada en Humanitats de la Universitat Pompeu Fabra (Barcelona) i amb un Diplomat Superior en Educació, Pedagogia i Infància de la Universitat Flacso (Buenos Aires, Argentina), Muriel Burgeois és aquell clar exemple de com una passió pot convertir-se en negoci.

Abans de res, què és MiCuento?

MiCuento és una start-up que revoluciona el sector editorial que entusiasma els nens i nenes amb la lectura fent-los protagonistes de precioses històries il·lustrades. El procés és molt senzill i automatitzat: entres a micuento.com, tries el llibre que més t’agradi, el personalitzes en 3 minuts i, al cap de 7 dies, el nen o la nena rep un llibre de tapa dura del qual n’és el protagonista, en qualsevol lloc del món. Avui ja tenim un catàleg de 30 llibres i 10 idiomes.

Què et va fer decidir escollir el camí de muntar la teva pròpia empresa?

Sempre he emprès projectes propis relacionats amb la infància i l’educació. A més, en aquest cas, tinc una gran passió que és explicar contes. I va ser explicant contes com vaig descobrir el poder de la personalització. Aquesta màgia que es genera quan un nen o una nena escolta un conte on ell mateix salva un drac és tan fort que va ser inevitable crear el trampolí per fer arribar a tots els nens i nenes del món la història a la qual pertanyen.

Quins són els principals reptes als quals s’enfronten les persones emprenedores?

Apareixen molts obstacles sobretot al principi: crear el millor equip, validar el teu somni, baixar-lo a la realitat amb un mínim producte viable tecnològic i escalable, aconseguir finançament, donar amb el target que busca el teu producte, ser rendibles, etc. Però, potser, el més difícil és seguir endavant malgrat tots els obstacles que apareixen. Jo diria que emprendre és per a tossuts i somiadors, perquè creure en la teva idea i no abaixar els braços en els pitjors moments és el que et permet no llençar la tovallola.

Què t’aporta, com emprenedora, #BcnTech4Women?

Per a mi, #BcnTech4Women és un oasi que ajuda a ¨la travessia del desert emprenedor”. És un lloc on trobar suport, tenir una xarxa de referents, conèixer altres persones i aportar el valor de tot el que s’ha après.

“Creure en la teva idea i no abaixar els braços en els pitjors moments és el que et permet no llençar la tovallola”

Creus que és més difícil emprendre en femení? Creus que s’han de dur a terme diferents accions o canvis per a impulsar-lo encara més?

Jo crec que emprendre en femení és una autèntica meravella, perquè et dóna l’empatia i la sensibilitat per a generar una forma de fer empresa diferent. I més encara si trobes el company de viatge adequat, en el meu cas, Javier Falco, l’altre fundador amb qui ens complementem absolutament. Però, al mateix temps, al llarg del camí no trobes molts referents femenins i el viatge és molt solitari en aquest sentit. Jo, al principi, em sorprenia moltíssim: sempre estava asseguda amb homes en l’àmbit financer i tecnològic. Per això, poder tenir un lloc de referència com #BcnTech4Women és clau, hi estem moltes dones i ens hem de fer veure.

Què creus que aporten o com poden ajudar esdeveniments com el BIZBARCELONA a les persones empresàries/emprenedores?

El Bizbarcelona et permet tenir una “captura de pantalla” de molts verticals i temàtiques amb què et trobes a l’hora d’emprendre. És ideal perquè t’inspira, t’informa i et connecta amb altres persones.

Per acabar, algun consell per a aquelles persones que estiguin pensant emprendre o tot just acabin de començar?

Sí, el consell per la meva part és que el camí és llarg, no hi ha res immediat i així cal prendre-s’ho. La perseverança és la millor companya i el somni que et va fer emprendre, el famós “perquè” del qual parla Simon Senek, és a allò que t’has d’aferrar en els moments més difícils.

Etiquetes: