#BizaBiz amb Pere Aragonès: “Potenciar i promoure l’emprenedoria és una prioritat pel Govern”

Compartir

En l’última #BizaBiz, just abans de la celebració del BIZBARCELONA, entrevistem Pere Aragonès, vicepresident i conseller d’Economia i Hisenda del Govern de Catalunya.

Parlem sobre l’emprenedoria, polítiques públiques i el mateix saló, que es celebra el 12 i 13 de juny al recinte de Montjuïc de Fira Barcelona.

Per a vostè, l’emprenedoria i el món dels negocis és feina o també passió?

Amb les responsabilitats que tinc actualment és molt dificil separar una cosa de l’altra. Tinc la sort de dedicar-me al que m’agrada: governar el país, els números, fer els pressupostos, entendre i gestionar l’economia catalana. Quan hi poses passió i motivació a la feina, les coses surten millor. Des de sempre m’he dedicat a l’economia, a més d’advocat vaig fer el màster en història econòmica i a la Universitat de Harvard vaig fer un curs executiu de polítiques públiques per al desenvolupament econòmic. Com a diputat i amb el partit he desenvolupat tasques com polítiques d’innovació i coneixement.

Quin paper té l’emprenedoria en l’economia d’un país, en aquest cas Catalunya?

Segurament la majoria dels negocis, starups i emprenedors venen motivats en la majoria dels casos per l’ambició personal, el benefici econòmic i el poder, però no és menys cert que les idees, serveis o productes que distribueixen tenen una repercussió en la societat. Quan aquests a més tenen un component social o innovador, ajuda a posicionar Catalunya com el que és, un país punter en moltes disciplines, en part gràcies a la gent que des de sempre ha tingut idees i les ha posat en marxa.

Què pot fer un govern com el de la Generalitat per promoure l’economia i contribuir a l’èxit dels emprenedors?

Si assumim que l’emprenedoria aporta un servei i uns valors amb els que ens sentim identificats, el govern només pot donar-hi suport. Podem fer moltes coses i des de molts llocs: educació, agilitat administrativa, ajuts econòmics, foment de les accions, entre d’altres i no només el govern sinó totes les institucions del país. A Catalunya s’han fet i es seguiran fent molts esforços, ja que és una prioritat. Només l’any passat l’Institut Català de Finances va finançar amb 600 milions d’euros més de 1.512 empreses. Fa uns dies també vam anunciar des del Departament un programa d’educació financera amb les universitats per tal d’ajudar al millennials a prendre les millors decisions en aquest sentit. I existeixen diversos departaments i programes com Acció, Catalunya Emprèn o Barcelona Activa, la llista és molt llarga i evident.

Quina percepció té vostè del Biz Barcelona i quin paper creu que juga en l’ecosistema de l’emprenedoria?

He estat en diverses ocasions i el Biz representa allò que vol ser Catalunya amb l’emprenedoria: un lloc de trobada, ideal per fer negocis, networking, conèixer gent, aprendre, escoltar dels millors, demanar consell o formar-se. El Biz és un esdeveniment que recomano moltíssim i mereix l’atenció de tota la gent que es dedica als negocis, l’emprenedoria, les Startups, és autònom o busca nous horitzons, el format és tant complet com ho són les possibilitats de cada un.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: