Com demanar la vida laboral [PAS A PAS]

vida-laboral
Compartir

 

Has de demanar l’informe de vida laboral? L’informe de vida laboral és el document que mostra tot el temps que has treballat, és a dir, la suma de tots els anys que has cotitzat, tant si has treballat en una o diverses empreses, ja siguin privades o en organisme oficials. Saps com pots aconseguir la vida laboral actualitzada? Actualment pots fer-ho per internet, per telèfon i també per SMS. A yCom.cat, et mostrem el pas a pas com demanar la vida laboral online o per telèfon i altres formes de sol·licitar-la.

Com demanar la vida laboral a la Seguretat Social

Si t’has preguntat alguna vegada on es demana la vida laboral, la resposta és en la Seguretat Social i en concret la Tresoreria General de la Seguretat Social.

Per tant, si has de sol·licitar la vida laboral, la TGSS és l’organisme que s’encarregarà de facilitar-te-la.

Per poder obtenir l’informe de vida laboral, existeixen 2 vies possibles per demanar-la, segons l’opció que escullis, podràs descarregar la vida laboral en PDF al moment o rebre-la al teu domicili passats uns dies.

Et mostrem a continuació com pots obtenir el certificat de vida laboral pas a pas.

Demanar la vida laboral per Internet

Si has de demanar la vida laboral urgentment, demanar la vida laboral per internet és la via més ràpida per obtenir el certificat. A més podràs imprimir la vida laboral a l’instant si la necessites.

La sol·licitud de vida laboral online es realitza a través de la Seu Electrònica de la Seguretat Social i pot accedir-se al servei:

 • Amb Certificat Digital
 • Sense Certificat Digital
 • Amb Cl@ve Permanent (Usuari i Contrasenya)
 • A través de l’opció SMS

  1. Vida laboral amb certificat digital

A través d’aquesta opció, podràs veure i consultar l’informe de vida laboral al moment, és a dir, de forma immediata.

A més, podràs descarregar la vida laboral en PDF i fins i tot imprimir el document!

Per demanar la vida laboral amb certificat digital, has de fer-ho a través de la Seu Electrònica de la Seguretat Social.

 • Un cop dins, al requadre que posa Accés al Servei has de punxar en la icona Certificat Digital.
 • A continuació segueix les instruccions que aniran apareixent per descarregar-ho o visualitzar-ho.
 • Recorda que per poder obtenir l’informe de vida laboral a través d’aquesta opció és necessari que disposis d’un certificat digital admès per realitzar tràmits amb la Seguretat Social.

  2. Vida laboral sense certificat digital

També és possible demanar l’informe de vida laboral sense certificat digital. En aquest cas, la qual cosa fem és indicar les dades del treballador en un formulari que ens apareix.

Aquesta opció no permet descarregar el document al mateix moment, sinó que rebràs l’informe al teu domicili al cap d’uns dies.

És important que tinguis en compte que la vida laboral s’enviarà al domicili que consti en la base de dades de la Tresoreria General de la Seguretat Social, per la qual cosa has d’assegurar-te que les teves dades es troben actualitzats.

Instruccions per obtenir la vida laboral sense certificat digital:

Omple correctament les dades que apareixen en el formulari que veuràs a continuació tenint en compte els següents aspectes:

 • Els apartats assenyalats amb un asterisc has d’emplenar-los obligatòriament.
 • No utilitzis accents!
 • Introdueix sempre la lletra que correspongui quan indiquis el teu DNI.
 • Perquè puguis indicar la localitat on resideixes, has de seleccionar primer la província.
 • Si el teu número d’afiliació a la Seguretat Social és inferior a deu nombres, completa-ho amb zeros a l’esquerra.
 • Si el teu domicili no té nombre, posa un zero en aquesta casella.
 • Una vegada hagis emplenat tot el formulari, prem Acceptar .
 • A continuació es genera un resguard conforme s’ha sol·licitat correctament l’informe de vida laboral, en el qual consta el número de referència que se’ns ha assignat, juntament amb la data i l’hora en el qual s’ha sol·licitat. Guarda’l per a futures consultes!
 • Rebràs un email en el qual podràs comprovar en quin estat es troba la sol·licitud que has realitzat.

Atenció! Tingues actualitzades les teves dades a la Seguretat Social si vas sol·licitar la vida laboral sense certificat digital o per SMS, ja que en el primer cas s’enviarà l’informe per correu postal al domicili que figuri en la base de dades de la TGSS i per SMS s’enviarà el codi d’activació al telèfon mòbil que també figuri en aquesta base de dades.

Gemma