Consells per fer una entrevista de feina – Els MILLORS

preguntes entrevista feina
Compartir

T’han trucat per anar a una entrevista de feina i estàs dels nervis? No passa res! Has d’anar segur de tu mateix/a i creure en les teves possibilitats com a candidat. Però és normal que, si t’interessa molt la feina, estiguis una mica neguitós per la trobada, així que a yCom.cat volem donar-te alguns dels millors consells per una entrevista de feina.

Aquí tens un recull de les millors pràctiques que pots fer si el que vols és aconseguir el lloc de treball. Segueix les nostres recomanacions i aconseguiràs guanyar punts! 

Com fer una bona entrevista de feina? Els millors consells

El primer de tot és que, si vols quedar bé durant l’entrevista, hi vagis amb els “deures fets”. Què vol dir això? Doncs, bàsicament, que no esperis a que a la reunió t’informin sobre tot el funcionament de l’empresa sinó que, per la teva banda, investiguis una mica sobre la companyia. D’aquesta manera mostraràs un gran interès d’entrada i, segur, que cridaràs l’atenció de l’entrevistador.

Avui dia és molt fàcil aconseguir informació sobre les empreses ja que, gràcies a Internet, podem buscar informació de forma ràpida i inmediata. Per tant, et recomanem que, abans de l’entrevista, visites la pàgina web de l’empresa, així com les xarxes socials per conèixer millor la seva filosofia i el mode de treballar.

A banda d’això, els consells per una entrevista de feina que has de tenir en compte per poder optar al lloc de treball són els que t’enumerem a continuació. Pren nota! 

Reflexiona sobre el lloc de feina

Una de les preguntes més habituals que solen fer les persones de recursos humans és sobre el que tu pots aportar a la feina. És a dir, que indiquis com podries ajudar a que l’empresa creixés i anés millor, què et diferencia i et destaca de la resta de candidats. Aquesta pregunta has de portar-la preparada de casa perquè, és quasi segur, que l’hauràs de contestar.

Presenta un bon currículum

També és important que presentis un CV que sigui adient al lloc pel qual estàs optant. Amb això volem dir que, si en el passat has fet de cambrera i la feina és d’oficinista, esborris aquesta informació ja que no aporta res i, més aviat, desvia del sector. Has de presentar un bon currículum que estigui adaptat a la feina que vols aconseguir i on, a més a més, també hi hagi informació rellevant com cursos o formació que hagis fet i que es puguin relacionar amb el sector de l’empresa.

La importància de la primera impressió

Tot i que l’empresa estigui a una oficina o sigui d’un caire més juvenil, és important que a l’entrevista laboral hi vagis ben vestit/da. No oblidem que ningú ens coneix i, per tant, la primera impressió adopta una gran importància. Per això, et recomanem que vagis dutxat, amb roba neta i pentinat perquè la teva imatge causi una bona impressió. No cal que et disfressis però sí que vagis net i polit.

consells-entrevista-feina-2

Les preguntes a l’entrevista de feina més típiques

Ara que ja coneixes alguns dels millors consells per una entrevista de feina, parlarem sobre les preguntes que es solen fer en aquestes trobades i que, a vegades, són una mica incòmodes de respondre. Amb això el que volem és ajudar-te per a que les puguis preparar a casa i que, així, no et sorprenguis quan te les facin.

Algunes de les preguntes més habituals dins les entrevistes de feina són:

El salari ideal per a tu

És tot un clàssic anar a una entrevista i que, de sobte, et preguntin sobre quants diners vols guanyar al mes. Has de tenir en compte que, en aquest moment, no negocien amb tu sinó que, el que fan, és conèixer la teva reacció i veure una mica les teves expectatives. Per això, et recomanem que diguis una xifra real amb la que estaries còmode i, sobretot, tenint sempre en compte el que es sol pagar en una feina com la que t’ofereixen.

El teu interès per la feina

També és aquesta una altra pregunta clàssica que es solen fer a les entrevistes. I és que el reclutador sol preguntar sobre els motius pels quals vols treballar en l’empresa i, en concret, en el lloc del treball on tenen la vacant. Per respondre a aquesta pregunta és essencial que, prèviament, hagis fet la tasca d’investigació per conèixer bé l’empresa i poder donar una resposta adient.

 

Summary
Els millors consells per una entrevista de feina
Article Name
Els millors consells per una entrevista de feina
Description
Si t'interessa molt la feina és normal que estiguis neguitós per la trobada, per això, a yCom.cat et donem els millors consells per una entrevista de feina.