Els cotxes del futur s’obriran amb el mòbil

Compartir

Sí, has llegit bé. Tots sabem que els mòbils del futur faran virgueries, tot i que ens costa imaginar totes les funcions que ens podran oferir.

Una d’elles ja està confirmada: en un futur no massa llunyà, no caldrà que carreguem les claus del cotxe a les butxaques; amb el nostre mòbil en tindrem prou.

D’això se n’han encarregat els gegants de la indústria automobilística, que han creat un estàndard que permetrà aquesta funció amb totes les marques i models. De fet, ja són força els vehicles nous que s’obren mitjançant un botó o fins i tot per senyal inalhàmbrica quan el propietari s’hi acosta.

Així, no sembla pas gaire complicat substituir aquesta funció per una nova possibilitat del nostre smartphone, tal com ha fet Tesla i algunes altres marques pioneres. Però gràcies al nou estàndard, la possiblitat hi serà per a tots els fabricants. Digital Key és el nom d’aquest nou estàndard, i és fruit del Car Connectivity Consortium, gràcies als quals, l’implementació d’aquest sistema serà unificada.

I no serà només obrir les portes dels cotxes el que ens permetrà aquesta nova funció, també podrem bloquejar i desbloquejar les portes, encendre el motor i altres funcions com encentre el climatitzador uns minuts abans de pujar al cotxe, amb la qual ja compten algunes de les claus actuals.

Un altre dels avantatges d’aquesta nova manera de relacionar-nos amb els nostres vehicles, serà que si, per exemple, tenim més d’un cotxe, els podrem obrir tots dos amb la mateixa aplicació del mòbil i decidir quines altres persones poden accedir a obrir-lo donant-los permís a l’aplicació. Tot un pas per a la transformació digital del món automobilístic. Veurem què més ens depara!

 

Últimes entrades de Arnau Sanz Ardanuy (Veure'ls tots)