Com demanar el certificat de català [2 VIES]

certificat-de-catala
Compartir

 

Necessites certificar el teu nivell de llengua catalana i no saps què organisme pot fer-ho? Has de saber que el 29 de gener s’obre el termini per inscriure’s, tant de forma presencial com en línia, a les proves per obtenir els certificats de llengua catalana en qualsevol dels cinc nivells que s’ofereixen, segons el Marc europeu de referència per a les llengües del Consell d’Europa (Bàsic (A2); Elemental (B1); Intermedi (B2); Suficiència (C1)
i Superior (C2). Però un cop tinguis el títol, et faràs la següent pregunta “com demanar el certificat de català?”

A YCOM t’informem que per poder obtenir el teu certificat tens dues alternatives o dues institucions que et poden ajudar a aconseguir-ho.

 

Demanar el certificat de català per 2 vies

La convocatòria de 2018 és la segona des de la publicació de la Gramàtica de la llengua catalana de l’Institut d’Estudis Catalans.

Les universitats catalanes atorguen certificats de llengua catalana als estudiants dels serveis lingüístics que acreditin tenir els coneixements exigits per a cada nivell (inicial, bàsic, elemental, intermedi, de suficiència, de suficiència per a PDI, superior).

1. Certificats de català de la CIFALC

És una comissió interuniversitària que reuneix els serveis lingüístics de les dotze universitats catalanes.

La CIFALC té la funció de coordinar i acreditar els certificats de coneixements de llengua catalana, avalats per les universitats i que tenen les seves equivalències amb el MERC, el marc regulador europeu.

S’encarrega de tramitar els certificats de coneixements de llengua catalana que expedeixen les universitats de Catalunya i que estan homologats amb els certificats de referència de la Direcció General de Política Lingüística de la Generalitat de Catalunya.

Per atorgar aquests certificats cada universitat estableix de manera independent les dates de convocatòria, seus o llocs d’exàmens, així com la publicació dels resultats.

2. Certificats de català de la Direcció general de la Política Lingüística

Els certificats que atorga aquest organisme són títols oficials amb reconeixement internacional i tenen una validesa indefinida.

Aquestes són les equivalències de la DGPL amb el MERC, el marc regulador europeu:

La Direcció General de Política Lingüística convoca cada any les proves per obtenir els certificats de llengua catalana.

Aquests certificats et permeten acreditar el nivell de coneixement que et servirà per al teu desenvolupament laboral, acadèmic o per interès personal.

Totes les persones des dels 16 anys poden accedir a realitzar aquesta prova i acreditar els coneixements de llengua catalana obtinguts al marge de l’educació reglada.

Imprescindible!

Pots consultar les dates, llocs d’inscripció i més informació a la pàgina de la Direcció General de la Política Lingüística.

Les proves per obtenir un certificat, són elaborades administrades i corregides per experts en llengües seguint els criteris de ALTE, ja que la Generalitat de Catalunya és membre de l’Association of Language Testers in Europe.

 

Ara ja saps tot allò que cal saber per demanar el certificat de català.

 

Gemma
Etiquetes: