Diaris d’un mort, novel·la negra en català en format gamebook

Compartir

En format Tria la teva aventura, permet al lector/jugador explorar lliurement les formes de salvar el personatge o matar-lo.

Cubus Games, editora catalana de videojocs, ha publicat un nou gamebook, un nou format de llibre digital interactiu que conté també una part de videojoc. Si en la seva anterior producció, Heavy Metal Thunder, l’acció transcorria en un món de ciència-ficció, aquest cop els nois de Cubus s’han passat al gènere negre amb Diaris d’un mort.

Redactat amb format de diari personal com els llibres “Tria la teva aventura“, aquesta creació pren com a referències el cinema de Scorsese i els germans Cohen, o sèries de televisió com Els Soprano, sense renunciar a la influència del cinema negre més clàssic i la novel∙la criminal de James M.Cain o Patricia Highsmith.

És per això, per mantenir aquesta coherència estètica amb la novel·la i el cinema negre, que les il·lustracions de Diaris d’un mort són d’estil clàssic del gènere, en blanc i negre, mentre que la banda sonora que l’acompanya beu directament de les fonts del jazz.

Diaris d’un mort ja es troba disponible en català i castellà (i, properament, també en anglès) tant a l’App Store d’iOS com al Google Play per 0,99 €.

En aquest gamebook, el lector s’haurà de posar a la pell de John Riggs, un treballador de banc que ha de pagar un deute de joc que el portarà a diverses situacions il∙legals i sovint letals. La gràcia del format de joc “Tria la teva aventura” és que el lector podrà provar tant de salvar Riggs com de veure les diferents morts que li esperen en cas que prengui les decisions errònies.

 

Guillem Alsina
Etiquetes: