El Bitcoin elevarà la temperatura de la Terra 2 graus

bitcoin-criptomoneda
Compartir

El bitcoin, la primera moneda virtual descentralitzada, compleix avui deu anys. Una moneda, desenvolupada amb l’objectiu d’ “efectuar pagaments en línia directament d’una persona a una altra sense passar per una institució financera”, que garanteix una economia segura, anònima i descentralitzada a totes aquelles persones que negociïn amb elles.

Des de llavors, aquesta moneda s’ha revaloritzat fins a arribar a vendre’s per 20.000 dòlars el desembre de 2017, la qual cosa ha provocat que moltes persones s’interessin pel camp de les criptomonedes. No obstant això, no hi ha bitcoins per a tots. Per aquesta mateixa raó, els coneguts com a miners de criptomonedes s’encarreguen d’extreure nous bitcoins cada dia a canvi d’una petita retribució.

El problema entorn de l’extracció de bitcoins

Amb l’objectiu de resoldre els complexos problemes informàtics que permeten generar nous bitcoins, els miners de criptomonedes necessiten l’ajuda d’ordinadors molt potents. Una pràctica que enriqueix a cada vegada més persones però que, al mateix temps, està contribuint de forma negativa al canvi climàtic.

Així ho ha donat a conèixer un estudi publicat per la Universitat de Hawaii  la revista de divulgació científica Nature, on ha donat a conèixer que el fenomen entorn del bitcoin elevarà dos graus la temperatura del planeta en els propers 20 anys si continua creixent a aquesta velocitat a causa dels exigents requisits de maquinari que necessiten els ordinadors per resoldre el problema.

69 milions de tones de CO2 el 2017

A través d’un comunicat, publicat a la pàgina web de la universitat nord-americana, el director de l’estudi Randi Rollins revela que la mineria requereix un consum molt elevat d’electricitat per crear noves unitats de bitcoin. Per arribar a aquesta conclusió, els investigadors van analitzar el tipus d’ordinadors usats per crear bitcoins en 2017 i la seva ubicació geogràfica. Després d’aquesta anàlisi, l’equip va descobrir que els ordinadors van emetre 69 milions de tones de CO2

Avui dia, les emissions del transport, l’habitatge i els aliments es consideren els principals contribuents al canvi climàtic en curs, tal com explica la coautora de l’estudi Katie Taladay. No obstant això, la investigadora considera que hauríem de començar a considerar al bitcoin com una de les contribuents principals:

“Encara que s’implementi a un ritme fins i tot més lent al que s’han incorporat altres tecnologies, generarà molt males notícies per al canvi climàtic“.

Gemma
Etiquetes: