El Govern vol apujar els impostos a les cases d’apostes esportives

Cases d'apostes offline
Compartir

El Govern vol apujar els impostos a les cases d’apostes esportives on els clients van de forma presencial, segons va publicar el divendres 11 de gener La Vanguardia i ha confirmat l’ACN. La mesura, recollida en el projecte de llei d’acompanyament dels pressupostos, eleva la tributació del marge que obtenen del 13% al 15%.

En el cas de les apostes d’hípica, l’impost puja del 10% al 15%, mentre que les cases d’apostes online queden fora de la mesura perquè la seva fiscalitat és de titularitat estatal.

Més modificacions en altres normatives

Entre les altres iniciatives de la llei d’acompanyament, l’executiu català també preveu gravar els creuers que fondegin a la costa catalana però no hi amarrin, de manera que tributin igual que els que sí que ho fan.

A la llei de mesures fiscals, financeres, administratives i del sector públic amb què treballa el Govern també es modifica la normativa perquè els fons que han comprat hipoteques fallides als bancs també hagin de pagar l’impost dels pisos buits.

També hi ha mesures com modificacions del cànon d’aigua i de residus, com la introducció d’un cànon per a usos ramaders. Pel de residus, es preveu una bonificació per a la reindustrialització de Flix.

La llei d’acompanyament també preveu bonificacions per incentivar operacions de venda de propietats horitzontals en parcel·les i s’exonera del pagament l’Agència de l’Habitatge de Catalunya en alguns casos. A més, es redueix de cinc a tres anys el temps disponible per les immobiliàries per mantenir un immoble sense pagar l’impost.

Pel que fa a salut, la llei permet a les persones estrangeres accedir a les llistes d’espera de transplantaments, que es regeix per una normativa específica. Pel que fa a prestacions socials per fill per naixement, adopció o tutela, estarà sotmesa “al nivell d’ingressos de la unitat familiar”.

FONT: ACN
YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: