El mapping torna a Girona

Compartir

Aquest cap de setmana els amants del mapping tenen una cita amb els escenaris urbans de la ciutat de Girona.

L’art del mapping torna, un any més, a Girona. Des d’aquest divendres dia 22 fins al diumenge dia 24, escenaris emblemàtics de la ciutat catalana de moda viuran les projeccions els tres dies del festival, a més de les activitats paral·leles que s’hi celebraran.

El mapping consisteix en la projecció d’imatges de vídeo, normalment acompanyades de música a joc, que es realitzen sobre qualsevol superfície, habitualment façanes d’edificis. En aquest sentit, els mappings juguen molt sovint amb les irregularitats de les façanes i amb elements com finestres, balcons, o elements decoratius diversos.

Entre els escenaris de l’edició d’enguany del III Festival Internacional de Mapping de Girona hi trobem la Pujada de Sant Feliu, la Casa Pastors, la Plaça de la Independència, el CaixaForum (antiga Fontana d’Or), o la Plaça del Vi. La rica arquitectura gironina serà un altre atractiu a afegir al videoart.

En aquests s’hi projectaran títols com Paisatge Isomètric, Memòria Col·lectiva (Estat Sòlid), Aileen, o El Petit Xef. Aquestes i les altres produccions exhibides seran les finalistes del concurs.

Al CaixaForum de Girona s’hi acolliran els workshops (des d’avui dia 19 i fins al dijous 21), i  el congrés que acompanya el festival, del qual enguany se’n celebrarà la segona edició. Aquest congrés està destinat a professionals i estudiants del sector (artístics i tècnics) així com a tots els interessats en la matèria, des d’agències de publicitat o dissenyadors, passant per escenògrafs, o departaments turístics i de promoció econòmica.

Guillem Alsina
Etiquetes: