El Planeta Terra ja té la seva bandera

Compartir

Una proposta per a representar la raça humana en expedicions espacials, deixant de banda les banderes dels països. 

Si un dia ens visita una espècie extraterrestre, el primer que li demanarem és que ens concreti de quin planeta ve, ja que desconeixem com s’organitzen geogràficament. Els humans no tenim gaire en compte aquesta situació òbvia i en totes les expedicions espacials lluïm les banderes dels diferents països que la financen. A la Lluna, vam plantar la bandera dels Estats Units. D’acord que a la Terra no saber situar el país és un pecat (i un suspès), però a cas sabem si altres galàxies estan dividides en províncies? Amb raó ningú ens respon als missatges, no deuen entendre que els parlem des del Planeta Terra.

La nostra “pel·lícula” ve arran del projecte de final de grau d’Oskar Pernefeldt, un estudiant de l’Escola de Disseny Beckams d’Estocolm que ha volgut posar solució a aquesta “problemàtica” dissenyant una bandera global, “La Bandera Internacional del Planeta Terra“. El disseny es basa en una bandera d’un color blau fosc intens amb cercles blaus entrellaçats.

Això que pot semblar un simple disseny té tota una lògica darrera que Oskar explica en un vídeo (és un projecte de final de carrera!). La unió dels cercles representa com tot està connectat, mentre que el blau és una clara referència a l’aigua, un dels elements clau de l’existència de vida al nostre planeta. Juntament amb el disseny i l’explicació, l’alumne va acompanyar el seu treball amb algunes imatges d’exemples de com lluiria aquesta bandera en diferents situacions i ens ha fet molta gràcia descobrir que la fotografia per a representar el símbol a esdeveniments esportius és del Camp Nou.

Què et sembla la proposta? Faries onejar la bandera?

Clara Pariente