Preguntes freqüents en una entrevista de treball

faqs-entrevista-de-treball
Compartir

Estàs llest per superar una entrevista de treball? És important estar preparat per respondre eficaçment a les preguntes que els ocupadors solen fer en una entrevista. La majoria de preguntes en una entrevista són tòpiques i els gerents de contractació esperaran que les puguis respondre-les sense problemes. Però també se’t poden formular preguntes estranyes, com ara “si fossis un animal, quin series?” Tals preguntes estan dissenyades per veure quins recursos tens. Relaxa’t i digues quelcom d’assenyat i ingeniós alhora! Per a les altres preguntes comuns de l’entrevista, prepara’t prèviament. A YCOM et presentem les 10 preguntes  freqüents en una entrevista de treball:

 

Top 10 FAQS en una entrevista de treball

No cal que memoritzis totes les teves respostes, però pensi en el que va a dir per no ser posat en destrets durant l’entrevista de treball. Les respostes seran més potents i convincents si et prepares amb anticipació, sap què esperar durant l’entrevista i té una idea d’en què vol enfocar-te durant l’entrevista.

1. Què pots dir-me de tu?

Parla sobre tu en resum i evita divagar! El teu historial laboral detallat es pot trobar en el teu CV, després de tot, així que concentra’t en els elements que vols ressaltar en lloc de repassar tot.

Està ben parlar de la teva personalitat i de les ambicions que tens. Idealment, li donaràs a l’entrevistador una visió positiva de com encaixaries tu com a empleat.

2. Pots enumerar els seus punts forts?

Una llista exhaustiva d’adjectius, tals com a “capaç”, “treballador” o “diligent”, no et representarà realment ben perquè qualsevol pot fer tals afirmacions sobre si mateix. En el seu lloc, pensi en 3 coses que fas bé i dóna exemples concrets.

Si ets  un organitzador fort, per exemple, llavors parli d’un projecte que vas coordinar, o d’un nou procediment que  formular. Si ets bo amb els números, llavors parla de les teves habilitats amb fulls de càlcul o assumptes financers.

3. Quins són els teus punts dèbils?

Atenció! Mai diguis que no tens febleses! Tots els que fan això es troben com si simplement no estiguessin preparats per a l’entrevista. De la mateixa manera, evita tirar-te una floreta, com, que ets molt treballador/a.

Recorda que ser capaç d’identificar una feblesa és una fortalesa. Enfoca’t en una àrea del teu treball que necessita ser millorada. Els entrevistadors volen entendre que tens la capacitat de ser honest amb tu mateix i de buscar la superació personal.

4. Per què hauria de considerar contractar-te?

Si estàs altament qualificat/sa pel treball pel qual estàs sol·licitant, llavors has de reclacar-ho, però no oblidis que altres persones que estan sent entrevistades poden igualar o excedir la teva idoneïtat. En tals casos, enfoca’t en allò que pots aportar al lloc detreball, tal vegada amb el seu conjunt d’habilitats, com, per exemple, poder integrar-te bé amb els membres existents de l’equip.

No et donis per vençut en una entrevista si no està completament qualificat per al treball. Apel·la al desig de l’entrevistador de contractar a algú amb empenta Accentua els aspectes positius del que pots fer ara i la rapidesa amb la qual podràs progressar amb el que no sap si és contractat.

5. On et veus dins de cinc anys?

Aquesta és la teva oportunitat de parlar de les teves ambicions i objectius més amplis. Està bé dir que t’agradaria progressar des de la posició oferta en la majoria dels casos. Els caps volen contractar a gent amb determinació, així que no siguis tímid a l’hora de semblar ambiciós o famolenc d’èxit.

6. Per què vols treballar aquí?

Aquesta és l’oportunitat de demostrar que has investigat la companyia. El típic que es pot dir és que l’empresa opera en el sector triat, que ofereix una trajectòria professional clarament estructurada i que l’organització té una bona reputació. No obstant això, no et limitis a treure aquestes idees a relluir. Fes la teva pròpia recerca!

7. Quina és la seva expectativa salarial?

Aquesta és una de les preguntes més problemàtiques per a molts entrevistats. En primer lloc, parla de la remuneració en termes generals i no en xifres concretes. També està bé incloure altres prestacions, com l’assistència sanitària, les pensions i el temps lliure. Assegura’t d’haver vist altres treballs similars que s’anuncien en altres organitzacions per tenir una idea dels varems salarial al mercat.

8. Què et motiva?

La motivació és personal, així que no hi ha una resposta equivocada que puguis donar! Pot ser a causa del teu desig d’ èxit i de construir-te una carrera, però també pot ser a causa que  vol mantenir a la teva família – ambdues respostes perfectament bones si vostè decideix donar-los. En algunes professions, les motivacions vocacionals també poden ser dignes d’esment.

9. Què fa que un bon jugador d’equip?

Moltes persones diuen en el seu CV que són bones en el treball en grup o cooperatiu,  però poques diuen el que això significa en realitat. Pensa en exemples del teu passat que demostrin la teva habilitat per construir ponts, teixir xarxes o simplement relacionar-te amb la gent. Això no té per què ser de la teva vida professional. Pots citar exemples de clubs o organitzacions a les quals pertanys!

Respondre bé a aquesta pregunta és especialment important per a les persones que volen ser capdavanteres d’equip o dirigir un departament.

10. Hi ha alguna cosa que vulguis preguntar-me?

Sempre tingui almenys una pregunta preparada amb anticipació!

Fins i tot si no és capaç de recordar els detalls de les respostes que t’has preparat a casa, el simple fet de saber que vas preparat augmentarà la teva confiança durant l’entrevista, li ajudarà a minimitzar l’estrès de l’entrevista i t’ajudarà a sentir-te més a gust.

Bona sort!

 

Gemma
Etiquetes: