Fira Barcelona es prepara per a un gran procés de remodelació i ampliació

Fira Barcelona Gran Via
Compartir

Els recintes de Gran Via i Montjuïc de Fira de Barcelona viuran els propers anys un important procés d’ampliació i renovació valorat en 380 milions d’euros i previst per a executar-se en els pròxims 10 anys.

El dimarts, 19 de febrer, es va realitzar la fimar del protocol per part dels representants de les diverses institucions implicades: el president de la Generalitat de Catalunya, Quim Torra; l’alcaldessa de Barcelona i presidenta de l’Àrea Metropolitana de Barcelona, Ada Colau; l’alcaldessa de L’Hospitalet de Llobregat, Núria Marín; el president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Miquel Valls; el president de la Diputació de Barcelona, Marc Castells; el president de Fira de Barcelona, Pau Relat, i el president de Fira 2000, Albert Castellanos. En aquest últim recau la responsabilitat de buscar finançament.

Mantenir Fira Barcelona entre les millor

L’objectiu és afermar el lideratge de la institució en fires i congressos, augmentar el seu nivell de competitivitat a escala internacional i contribuir a l’activitat econòmica i empresarial del territori. I és que, actualment, els recintes firals de Fira Barcelona tenen un nivell d’ocupació molt elevat i, segons les projeccions realitzades, podrien arribar a la saturació a mig termini.

Això ocorre en un context internacional de molta competència entre ciutats per atraure grans esdeveniments i que realitzen importants inversions per augmentar la capacitat, la funcionalitat i l’eficiència de les seves instal·lacions.

En aquest sentit, el pla, que preveu la remodelació del recinte de Montjuïc, construït amb motiu de l’Exposició Internacional de 1929, i l’ampliació del de Gran Via, edificat en diverses fases entre 1995 i 2011, obeeix a la decisió estratègica de Fira de Barcelona de continuar essent un referent en la captació de grans esdeveniments internacionals, de respondre al creixement dels salons organitzats per la institució i d’afermar-se com un dels motors econòmics i socials més importants del territori.

Segons la planificació, el projecte de Fira Montjuïc hauria d’estar a punt el 2029, coincidint amb el centenari de l’Exposició Internacional de 1929. Quant a Gran Via, que creixerà fins als 300.000 m2, s’espera que l’ampliació acabi el 2024.

Foto de la signatura del protocol, el dimarts 19 de febrer del 2019 | ©Ajuntament Barcelona

FONT: www.barcelona.cat
YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: