Facebook tindrà la seva criptomoneda el 2.020

global-coin-la-criptomoneda-de-facebook
Compartir

Facebook planeja llançar un sistema digital de pagaments amb criptomonedes per al primer trimestre del 2020. El projecte, que porta diversos mesos en desenvolupament, es llançarà en versió beta a finals d’any, i inicialment estarà disponible en 12 països. Facebook ha mantingut reunions amb companyies d’enviament de diners a la recerca de solucions perquè les persones sense compte bancari puguin comprar les seves monedes. El llançament oficial d’aquest token, conegut internament com a GlobalCoin, serà anunciat al llarg de l’estiu, on es donaran més detalls sobre el seu funcionament.

GlobalCoin, ara sí

En aquest sentit, Facebook s’ha reunit amb el Banc d’Anglaterra a la recerca d’assessorament sobre criptomonedes. A més, ha sol·licitat ajuda del Departament del Tresor dels Estats Units respecte a les regulacions i lleis que ha de seguir l’empresa. Unit a això, es coneix que la gegant tecnològica ha mantingut reunions amb companyies d’enviament de diners, com WesternUnion, a la recerca de solucions perquè fins i tot aquelles persones sense compte bancari puguin comprar les seves monedes.

A través d’aquest token, Facebook vol permetre als seus usuaris realitzar pagaments des de la seva plataforma i, sobretot, enviar remeses a altres països. En aquest sentit, la companyia s’està associant amb certs bancs a la recerca d’establir sistemes eficients que facilitin la compra i ús de GlobalCoin.

Unit a això, Facebook també ha contactat a certes empreses perquè habilitin l’ús de la moneda en la seva plataforma a canvi d’impostos de transacció més baixos.

Un nou futur per la criptomoneda

En tot cas, un dels objectius principals d’aquesta moneda és ser utilitzada en l’enviament de remeses internacionals. Aquest és un mercat que genera milions de dòlars a escala mundial i on Facebook tindria un avantatge competitiu a causa del lideratge de les seves plataformes en els països en desenvolupament.

La instauració de GlobalCoin podria significar un nou futur per a les criptomonedes, a l’ésser un accés directe entre aquest mercat i els més de dos mil milions d’usuaris que usen Facebook cada mes.

No obstant això, la mala reputació de l’empresa respecte al maneig de dades ha creat molts dubtes sobre si Facebook està llest per a manejar un sistema de criptomonedes o si això podria representar un risc per als seus usuaris.

Etiquetes: