iTunes es manté líder per davant de Spotify en el seu 15 aniversari

Compartir

La interfície d’Apple, en marxa des del 9 de gener del 2001, continua essent el servei líder però no pot badar. 

Amb iTunes acabant de celebrar el seu 15 aniversari, el portal GlobalWebIndex va oferir una infografia en la qual reflectia la competència que manté amb el servei mundial de música en streaming, Spotify.

Segons les dades recollides, el 17% d’usuaris (la Xina exclosa) utilitza iTunes cada mes, davant de l’11% que utilitzen Spotify. De moment, doncs, el servei musical d’Apple continua al capdavant, malgrat que hi ha senyals que apunten que la tendència està canviant. L’any passat, les descàrregues de música a través d’iTunes van experimentar un lleuger descens, mentre Spotify ha anat guanyant terreny.

GlobalWebIndex

Com apunta el mateix web, es tracta d’un lleuger canvi, però la preferència de pagar una quota abans que pagar per obtenir un producte que han admès vora la meitat d’internautes, deixa clar que la plataforma d’Apple no pot badar. També és cert, però, que al juny del 2015, abans que Apple Music entrés en funcionament, es recollia la dada que la meitat dels usuaris de Spotify admetien haver utilitzat iTunes el mes anterior (el 26% en el cas contrari). Potser, ara que ja fa setmanes que el servei de música en streaming d’Apple, Spotify acabarà no progressant tant com s’espera.

GlobalWebIndex

Veurem cap on decanten la balança les decisions que es prenguin en cadascuna de les plataformes. Elles dibuixaran el futur.

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: