La cultura i l’oci apugen un 1,4% els preus a Catalunya

La cultura i l'oci apugen un 1,4% els preus a Catalunya
Compartir

Catalunya va tancar el 2018 amb una pujada dels preus de l’1,4% en comparació amb l’any anterior, i al desembre l’Índex de Preus de Consum (IPC) va caure tres dècimes respecte al novembre, segons dades fetes públiques per l’Institut Nacional d’Estadística (INE).

En el conjunt d’Espanya, la inflació va baixar un 0,4% al desembre i va retalalr cinc dècimes la taxa interanual, fins a l’1,2%, el nivell més baix des del passat mes d’abril a causa del descens dels preus dels carburants, del gasoil per a calefacció i dels serveis d’allotjament.

Catalunya se situa entre les comunitats amb una taxa interanual més elevada, i comparteix aquesta pujada de l’1,4% amb Canàries i la Comunitat de Madrid, mentre que en l’extrem oposat se situen Melilla, amb un -0,3%, Ceuta i Balears amb un 0,7%.

El preu de l’oci i la cultura

Els preus que més han baixat a la comunitat catalana al desembre van ser els del transport, amb un descens del 2,9%, seguits, encara que a gran distància, pels de la moda i el calçat a causa de l’inici de les promocions i les rebaixes amb motiu de la campanya de Nadal, i van experimentat una reducció de vuit dècimes. D’altra banda, els preus que més van pujar en el darrer mes de l’any van ser els de l’oci i la cultura, amb un augment del 2%.

Per províncies, Lleida és la que va tancar el 2018 amb una pujada més alta dels preus, amb un 1,5%, mentre que Barcelona i Girona van compartir un increment de l’1,4%, i es va igualar la mitjana de Catalunya, i Tarragona va experimentar un creixement de l’1,3%.

En el darrer mes de l’any, totes les províncies catalanes van experimentar caigudes dels preus. A Lleida, es va registrar la més significativa a Lleida, amb un descens de set dècimes; Girona i Tarragona van compartir una reducció de cinc dècimes, i Barcelona va registrar un -0,2%.

FOTO portada:Dissenyada per Freepik
YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: