La Nikon D4s es presenta al món

Compartir

Ja és aquí! Aquesta matinada, hora local, la marca nipona ha presentat l’actualització de la seva joia de la corona, la Nikon D4s, que es consolida com l’aposta de la casa destinada al segment professional.

Era d’esperar que aquest nou model no fós cap revolució al mercat actual de la fotografia, ja que tal com indica la “S” en la nomenclatura de Nikon, no és res més que una revisió i actualització del model que precedeix, en aquest cas la D4. Nou processador d’imatges, potenciació en l’enregistrament de vídeo o una millora en l’autoenfocament eren algunes de les millores de les quals més es profetitzava i que han acabat plasmades en aquesta nova càmera. Tot seguit us en detallem els continguts més novedosos i d’altres que heretava de la seva predecessora:

Sensor Nikon D4s

SENSOR I VALORS ISO

Pel que fa al sensor, sembla que és un dels elements que hereta: un CMOS de format complet (FX) amb una resolució de 16’2 megapíxels, millorat respecte al de la D4 però sense cap canvi extraordinari. Pel que fa a la sensibilitat, el rang de valors ISO’s natius va des de 100 a 25.600 podent forçar fins a un valor mai vist en cap càmera: ISO 409.600, que significa el doble del que podia assolir fins ara la D4. Nikon ha afirmat que s’ha millorat el rang dinàmic.

 

Obturador Nikon D4sOBTURADOR I AUTOENFOCAMENT

Referent a l’obturador d’aquest nou model, que ofereix velocitats des de Bulb/30s fins a 1/8000 de segon, només podem dir-ne coses excel·lents: construït amb fibra de carboni i kevlar i amb un cicle vital testat en laboratori de 400.000 obturacions! La casa afirma que han suavitzat i optimitzat el moviment del mirall, guanyant així menys violència en els cops i el que és gairabé més important, ara assoleix la xifra de 11fps en el mode de disparament en ràfega! L’autofocus de 51 punts Multi-Cam 3500FX compta amb una millora de l’AF per seguiment i per enfocament, del que ells denominen “enfocament automàtic de zona de grup” i del bloqueig.

 

Processador EXPEED4PROCESSADOR I RAW

L’Expeed 4, que també contribueix a la millora del rendiment ISO del sensor, és el nou processador d’imatges que ja van implementar en la réflex digital D5300 que recentment van treure al mercat. En aquest model, es poden obtenir arxius RAW de menor tamany i així incrementar el disparament en ràfega i reduir el pes dels arxius.

 

 

Full HD a 60fpsVIDEO

Si la D4 ja era una referent en gravació de vídeo pel que fa al segment de les HDSLR professionals, la D4s incorpora algunes petites millores que fan d’aquest model una opció encara més competitiva. La possibilitat de seleccionar la màxima ISO en mode d’exposició manual, el rang dinàmic que ofereix el sensor del que hem estat parlant abans i l’excel·lent rendiment de la sensibilitat en condicions de llum deficients al que ajuda el processador d’imatges, se li ha de sumar la resolució que ofereix: gravació en FullHD (1080p) i amb la possibilitat de fer-ho a 50 o a 60fps independentment de si retallem el sensor (DX) o gravem en FX.

El nou buc insígnia de Nikon que incorpora una pantalla antireflexant de 3’2 polzades, compta amb un lector de targetes doble, un allotjament per CF d’alta velocitat (UDMA7) i un altre per a targetes XQD d’alta velocitat i capacitat. Pel que fa a les connexions externes, segueix comptant amb el port Ethernet, entrada d’àudio per a micro, sortida d’àudio per auriculars, compatibilitat amb el transmissor inhalàmbric WT-5 de Nikon, HDMI i USB3. Tot això alimentat per les bateries EL-18a d’alta capacitat i rendiment (2.500 mAh).

A Catalunya està prevista la seva comercialització per la primera meitat de març, amb un preu que tot i que està encara per confirmar, estarà per sobre dels 6.100€.

 

Nikon D4sNikon D4s Nikon D4sNikon D4s

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: