L’Ajuntament de Barcelona deixarà d’utilitzar aigua envasada i gots de plàstic d’un sol ús

L'Ajuntament de Barcelona deixarà d'utilitzar aigua envasada i gots de plàstic d'un sol ús
Compartir

L’Ajuntament de Barcelona ha aprovat una instrucció segons la qual s’haurà d’evitar l’ús d’aigua envasada i de gots de plàstic d’un sol ús – i de vaixelles i altres elements de plàstic d’un sol ús – en totes les dependències i serveis municipals i substituir-los per alternatives de menor impacte ambiental.

L’objectiu d’aquesta instrucció és evitar l’ús d’elements de plàstic d’un sol ús i, alhora, prevenir la generació de residus municipals. A partir d’aquest decret, no es podrà fer servir aigua envasada (en cap tipus d’envàs d’un sol ús, encara que sigui de vidre) en actes i dependències municipals i es fomentarà l’ús d’aigua de xarxa, substituint les fonts de garrafa existents, que s’hauran d’anar retirant. A canvi, el consistori repartirà una gerra de vidre per a tots els treballadors municipals.

Ampolla d'aigua de vidre de l'Ajuntament de Barcelona

L’ampolla que l’Ajuntament de Barcelona proporcionarà als seus treballadors.

Un Ajuntament sostenible

Els beneficis ambientals de la implementació d’aquesta nova instrucció seran la generació de menys residus de plàstics, i de vidre en menor quantitat, i també menys impacte ambiental associat a la fabricació d’aquests elements d’un sol ús.

El volum de residus municipals generats a Barcelona l’any 2016 va ser de 762.076,88 tones (1,30 kg de residus municipals per habitant i dia). Una part d’aquests són plàstics d’un sòl ús, la taxa de reciclatge dels quals actualment encara és molt baixa.

L’Ajuntament de Barcelona ha assumit l’ambientalització de la pròpia organització com un compromís amb la preservació del medi ambient i, a la vegada, preveu un estalvi de recursos energètics i econòmics i una millora de la qualitat de vida al lloc de treball.

Les iniciatives de millora es troben emmarcades en el programa anomenat Ajuntament + Sostenible que s’inscriu en l’Agenda 21 de Barcelona i és una expressió més del compromís municipal amb la sostenibilitat local i global.

Etiquetes: