Les 10 pàgines més lletges d’Internet

Compartir

Queda lluny aquella època, al voltant de l’any 2000, en què Internet era una infinitat de pàgines HTML de colors llampants, música polifònica i gifs estrambòtics. El disseny web també va passar la seva adolescència desenfrenada; una etapa curta -sortosament per a tots- que ha donat pas a dissenys més usables, atractius i entenedors per a tothom.

Tot i així, és difícil desaparèixer de la xarxa sense deixar rastre. La memòria cau d’Internet emmagatzema multitud de pàgines d’èpoques passades i en alguns casos -potser expressament- els seus gestors no s’han molestat en actualitzar-ne el disseny.

Tot plegat fa que, encara avui, puguem navegar per un univers paral·lel, semblant a una màquina del temps, on els dissenys web segueixen ancorats 15 anys enrere. Petites píndoles dels anys en que Internet va ser rebel i que, segurament, no són del gust de tothom.

.

ATENCIÓ! NO APTE PER A EPILÈPTICS

.

1. The Afterlife

Creada l’any passat, l’estètica retro-futurista-epilèptica d’aquest web simula un viatge al cel diví amb elements més propis de l’infern informàtic. Gifs a tutti pleni i un pessic de conya per assolir el karma del bon gust.

Rànquing Alexa: 871.682

1

Fer clic per ampliar la imatge

.

2. Lings’s Cars

No busqueu més: tot el que NO hauria de tenir una pàgina web usable està aquí: fons estrambòtics, menús superposats, navegació erràtica i música que no es pot parar. El millor de tot és que es tracta del web d’un negoci operatiu: una empresa de lloguer de cotxes barats al Regne Unit. Segurament no guanyaria el premi al millor disseny, però sembla que el negoci els hi va bé.

Rànquing Alexa: 113.953

2

Fer clic per ampliar la imatge

.

3. Ron Oslund’s

Aquesta web personal va ser creada l’any 1997 i es va actualitzar per última vegada al 2001. Des d’aleshores segueix igual. Sens dubte es tracta d’un cas força pioner, ja que molt pocs podien crear-se el seu propi web ara fa 17 anys. El més curiós és que, per l’època, aquest disseny no desentonava gens, al contrari: es considerava força avançat.

Rànquing Alexa: 3.037.363

3

Fer clic per ampliar la imatge

.

4. Penny Juice

En entrar podem triar un web en HTML o en Flash, tot un avenç ara fa 12 anys. Bàsicament, es tracta d’un distribuïdor de sucs naturals dels Estats Units que ven productes per a centres infantils. El web inclou un formulari de comanda i molts, molts colors.

Rànquing Alexa: 2.080.087

4

Fer clic per ampliar la imatge

.

5. James Bond Museum

Seria lògic associar les eines de l’Agent 007 amb l’última tecnologia. Doncs bé, sembla que el museu James Bond de Nybro, a Suècia, encara té una assignatura pendent. Els invents que podem veure a les seves sales són a anys llum de la pàgina web. Tenen Twitter, Facebook i un compte a YouTube, però el disseny del web és HTML bàsic, i han triat la Times New Roman com a tipografia.

Rànquing Alexa: 955.663

5

Fer clic per ampliar la imatge


.

6. Constellation 7

Aquesta web de predicació cristiana va ser creada al 2001 i, a jutjar per la seva aparença, es podria dir que no ha canviat gaire. Conserva la vella tradició d’incloure música a qualsevol pàgina, a més d’un bon assortit d’imatges en moviment i força colors llampants. El fons psicodèlic fa una mica difícil poder llegir el que s’hi diu.

Rànquing Alexa: 2.886.791

6

Fer clic per ampliar la imatge


.

7. Car-Hifi4you

No és la pàgina més estrambòtica que podeu trobar a Internet, però sobta que tingui un disseny així d’antic quan es tracta d’un negoci que ven ordinadors a bord per a cotxes, un element de tecnologia força recent.

Rànquing Alexa: 7.513.502

7

Fer clic per ampliar la imatge

.

8. Arngren

Imagineu-vos un catàleg en paper d’uns grans magatzems fet amb presses i sense massa pressupost. Ara, imagineu-vos-el plasmat en una pantalla i amb algun Gif saltant per allà. Això vindria a ser, si fa o no fa, la web d’Arngren, un distribuïdor d’electrònica noruec.

Rànquing Alexa: 361.799

8

Fer clic per ampliar la imatge


.

9. El món del hàmsters

Hàmsters amunt i avall, ballant al ritme de la música. Des del punt de vista de contingut, aquí no hi trobareu massa més. Trieu el que més us agradi i prepareu-vos per una explosió de color.

9

Fer clic per ampliar la imatge


.

10. Pàgina desconeguda

Molt probablement aquest web no es va fer amb cap finalitat pràctica. És, més aviat, una obra d’art surrealista que demostra fins a quin punt Internet pot esdevenir un sense sentit. Tot i així, rep força visites, i es situa dins el milió de pàgines més vistes d’Internet, segons Alexa.

Rànquing Alexa: 838.322

10

Fer clic per ampliar la imatge


Foto Portada: CC Doug88888

YCOM
Últimes entrades de YCOM (Veure'ls tots)
Etiquetes: